Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ GRAFFITI ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Στη βελτίωση της αισθητικής εικόνας των κάδων απορριμμάτων προχωρά ο δήμος Πτολεμαΐδας με την συμβολή μελών του συλλόγου εικαστικών τεχνών «Άρης Γαρουφαλλίδης» και της ομάδας νέων (graffiti) της πόλης. Ήδη, έχουν μεταμορφωθεί οι κάδοι στο παλιό πάρκο και σε άλλα σημεία του κέντρου, γεγονός που εντυπωσίασε τους δημότες οι οποίοι έκαναν λόγο για πολιτισμό και επαίνεσαν την πρωτοβουλία του δήμου.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η μεταμόρφωση των κάδων από απλά δοχεία απορριμμάτων σε εικαστικές παρεμβάσεις εντός της πόλης. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης «ένας κάδος καθαριότητας πρέπει να εναρμονίζεται, αισθητικά και λειτουργικά, με το περιβάλλον όπου βρίσκεται και για το λόγο αυτό ζητήσαμε την συμβολή της ομάδας εικαστικών (graffiti), να καλλιτεχνήσουν πάνω σε αυτά περνώντας παράλληλα μηνύματα, προς τους πολίτες, για την προστασία του περιβάλλοντος».
Η πρόεδρος του συλλόγου εικαστικών τεχνών «Άρης Γαρουφαλλίδης» κ. Καίτη Μπαλτζοπούλου το graffiti είναι η τέχνη που βγαίνει στους δρόμους περνώντας πολλά μηνύματα, ακόμη και σατιρίζοντας, για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
Από την πλευρά τους οι νεαροί καλλιτέχνες υπογράμμισαν ότι το graffiti δεν είναι μουτζούρα αλλά αποτέλεσμα φαντασίας μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής και πάντα δίνει ζωή και εικαστική υπόσταση σε κάτι μέχρι πρότινος άψυχα και αντιαισθητικά αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: