Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ


Τη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της Πτολεμαϊδας, αείμνηστου Μποδοσάκη Αθανασιάδη, τίμησε ο Δήμος Πτολεμαϊδας με τέλεση μνημοσύνου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου, παρουσία του εκπροσώπου του ιδρύματος Γεωργίου Μπιμπίλα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεόκλητος εξήρε την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη του σπουδαίου αυτού δωρητή της Πτολεμαϊδας και αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του ευεργετήματός, που φέρει το όνομά του «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο και καλύπτει τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης όλης της Δυτικής Μακεδονίας.
«Το ευεργετικό του έργο απολαμβάνει η Εορδαία και ολόκληρη η περιφέρεια μέσω του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, αλλά εκείνο που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο αείμνηστος ευεργέτης μας είναι ότι το μεγάλο αυτό έργο του θα αποτελούσε τη βάση του αιτήματός μας, να λειτουργήσουν στον τόπο μας δύο σχολές νοσηλευτών και στελεχών υγείας», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, αναφερόμενος στην ανεκτίμητη προσφορά του Μποδοσάκη Αθανασιάδη στην περιοχή. Εκτός από τη νοσηλεία το Μποδοσάκειο υπήρξε, επίσης, η βασική επιχειρηματολογία για τη διάνοιξη της σήραγγας της Κλεισούρας, την οποία ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με τον Νομάρχη Καστοριάς Κων. Λιάντση, έφεραν στο στάδιο της μελέτης. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τη στήριξη του Δήμου στο νοσηλευτικό ίδρυμα, τόσο με τη σύνδεσή του με την Τ/Θ, όσο και με τις διάφορες αισθητικές παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, υπογραμμίζοντας ότι το αρχιτεκτονικό αυτό στολίδι «θα το διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού».
Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δήμου, παρών στο μνημόσυνο ήταν ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Μποδοσάκη κ. Γεώργιος Μπιμπίλας, τονίζοντας ότι εδώ και χρόνια οι άνθρωποι της ευρύτερης περιοχής απολαμβάνουν των ιατρικών υπηρεσιών, φροντίδων και μέριμνας, που προσφέρει το σύγχρονο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβουλία του Δημάρχου, που με δύναμη και σθένος, αναγνωρίζοντας τις αξίες και τα γεγονότα, καθιέρωσε την τέλεση του μνημοσύνου του εκλιπόντα ευεργέτη του τόπου.
Η εκδήλωση μνήμη και τιμής προς το μεγάλο ευεργέτη περιλάμβανε δεξίωση στο δημοτικό κατάστημα, επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Μποδοσάκη Αθανασιάδη και κατάθεση στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: