Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΑΝΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Την επαναδημοπράτηση της α’ φάσης των εργασιών του Κομάνου αποφάσισε η δημαρχιακή επιτροπή Πτολεμαΐδας, μετά από νομική συμβουλή, στην οποία κατέφυγε, με στόχο πάντα τις διαφανείς διαδικασίες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νομική συμβουλή η απόφαση για ακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας, λόγω μη επαρκούς συναγωνισμού, που διεξήχθη στις 20 Φεβρουαρίου, αιτιολογείται επαρκώς με βάση το γεγονός ότι κατά τη διεξαγωγή της δημοπρασίας παρευρέθησαν και οι τριάντα επιχειρήσεις που παρέλαβαν τα τεύχη δημοπρασίας, τελικά, όμως, προσφορά κατέθεσαν μόνο τέσσερις. Από τις προσφορές που υποβλήθηκαν οι δύο αποκλείσθηκαν λόγω μη προσκόμισης των απαιτούμενων μηχανόσημων, ενώ οι δύο παραδεκτές προσφορές είναι χαμηλές και ουσιαστικά ταυτόσημες με μέση έκπτωση 3.0% και 3.07%.
Με δεδομένο ότι η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου σε περίπτωση επαναδημοπράτησης δεν είναι σημαντική, ενόψει του γεγονότος ότι κατά μεγάλο μέρος οι ασφαλτικές-χωματουργικές εργασίες δεν μπορούν να εκτελεστούν τη χειμερινή περίοδο, η δημαρχιακή επιτροπή αποφάσισε την ακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με στόχο πάντα τη διαφάνεια και τη διαχείριση των κονδυλίων του δημοσίου με τον πλέον συμφέροντα τρόπο θεωρεί την εξέλιξη αυτή απαραίτητη, ευελπιστώντας επιπλέον να επιτύχει μια πολύ μεγαλύτερη έκπτωση στην επαναδημοπράτηση, λόγω της φύσης του έργου και διαβεβαιώνει τους κατοίκους του Κομάνου ότι οι διαδικασίες συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: