Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ύστερα από τις απροσδόκητες εξελίξεις των τελευταίων ημερών που
· Απαξιώνουν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και
· υπονομεύουν την ανάπτυξη των δήμων
Όπως :
1. Η εν κρυπτώ και χωρίς καμία συζήτηση ή με τα θεσμικά όργανα ακόμα και των ιδίων των βουλευτών αλλά και χωρίς προειδοποίηση για την αλλαγή της προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης του Τοπικού Πόρου ή οποία ως γνωστόν :
· αφού απασχόλησε επί μακρού την προηγούμενη διοίκηση της ΤΕΔΚ έγινε σχεδόν αποδεκτή καθ΄ αλοκληρίαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης μόλις πριν από 3 χρόνια.
· δικαίωσε κατά το μεγαλύτερο μέρος τους ενεργειακούς δήμους που υφίστανται όλες τις αρνητικές συνέπειες της εξορυκτικής δραστηριότητας και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

2. Κάποιες από τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλου που :
· Χωρίς καμία προγενέστερη συζήτηση στο Σύμφωνο Συνεργασίας ΔΕΗ, Τοπικής Κοινωνίας.
έκπληκτοι εμείς οι συμμετέχοντες σ΄ αυτό ως Δήμαρχοι Ενεργειακών περιοχών ακούσαμε τον κ. Πρόεδρο της ΔΕΗ να εξαγγέλει, χωρίς φυσικά καμία προηγούμενη ενημέρωση από πλευράς του και συμφωνία από μέρους μας, για τα εξαγγελλόμενα, όπως για παράδειγμα ή παραχώρηση εδαφών στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αφού είναι γνωστή η θέση και οι δραστηριοποιήσεις μας για την αποκατάσταση και επαναπόδοση των εδαφών στην τοπική κοινωνία
· αλλά και κάποιων άλλων παραχωρήσεων όπως της …. πίστας αγώνων σε περιοχές που αποφασίστηκαν και πάλι χωρίς την στοιχειώδη άποψή μας παρόλο που είναι γνωστή η απόφαση του Δήμου Πτολεμαΐδας για ένταξη πίστας διεθνών προδιαγραφών της περιοχής στο ΣΔΙΤ.
· 3. η δίχως πρόγραμμα και προγενέστερη ενημέρωση - πρόσκληση για τις συνεδριάσεις του Συμφώνου κυρίως κατά την επίσκεψη Κυβερνητικών και Υψηλών Στελεχών της ΔΕΗ που μας έβρισκε τελείως απροετοίμαστους για το τι θα συζητήσουμε και θ΄ αποφασίσουμε και παρά ταύτα ν΄ ανακοινώνονται αποφάσεις διαφορετικές παρά τις μαγνητοφωνημένες τοποθετήσεις μας, όπως για παράδειγμα την προειδοποίησή μας στον Γ.Γ. Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Στεφάνου κατά την 1η Συνεδρίασή μας με την παρουσία του, όπου καταστήσαμε σαφές ΄΄ότι δεν θ΄ανεχτούμε καμία τροποποίηση της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης΄΄.
Επειδή τέτοιες ενέργειες προσβάλουν τον θεσμό της Τ.Α. και υποβαθμίζουν το ρόλο των ενεργειακών Δήμων.
Δηλώνουμε
Την αποχώρησή μας από το συντονιστικό όργανο του Συμφώνου – Συνεργασίας ΔΕΗ με την Τοπική Κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: