Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

«Σχέσεις εφήβων-γονέων»


Οι σχέσεις εφήβων – γονέων ήταν το θέμα που ανέπτυξε η ψυχολόγος Μαίρη Βαρβαρούση στο πλαίσιο του Ανοιχτού – Λαϊκού Πανεπιστημίου. Η κ. Βαρβαρούση αναφέρθηκε στα στάδια της εφηβείας και στις αλλαγές που συντελούνται στην ψυχολογία των εφήβων, στα σημάδια τα οποία πρέπει να ανησυχούν την οικογένεια του εφήβου, αλλά και στον τρόπο, με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται οι έφηβοι.
Η κ. Βαρβαρούση μιλώντας για την εφηβεία υπογράμμισε ότι ξεκινάει με την εμφάνιση των πρώτων σημείων ήβης και καταλήγει με την ενηλικίωση του ατόμου. Ως ήβη ορίζονται οι βιολογικές και σωματικές αλλαγές οι οποίες ξεκινούν 12 ετών στα κορίτσια και 13-14 ετών στα αγόρια.
«Όλοι οι γονείς θα πρέπει να θυμούνται ότι κάποτε και οι ίδιοι υπήρξαν έφηβοι» είπε χαρακτηριστικά η κ. Βαρβαρούση, καθώς τελικά «πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 85% των εφήβων τελικά συμπαθούν και θαυμάζουν τους γονείς τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: