Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Τους διευθυντές των νηπιαγωγείων που συνταξιοδοτήθηκαν, τίμησε ο Δήμος Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο εκδήλωσης για τους Τρεις Ιεράρχες, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Εορδαίας, τον Σύλλογο Δασκάλων Εορδαίας και άλλων συλλόγων.
«Η μέρα των Τριών Ιεραρχών πρέπει να αποτελέσει μέρα του πνεύματος για τον Δήμο Πτολεμαΐδας» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών. «Πέρυσι τιμήσαμε τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φέτος αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους διευθυντές των νηπιαγωγείων που συνταξιοδοτήθηκαν. Θεωρούμε ότι προσφέρουν πολύ μεγάλο έργο στα παιδιά μας, στην πιο τρυφερή τους ηλικία, πλάθοντας σε έναν μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιούμαρης.
Σε μια λιτή τελετή ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τόνισε τη μεγάλη προσφορά των εκπαιδευτικών στην παροχή παιδείας και επιστημονικών γνώσεων στους μαθητές και αναφέρθηκε στα σημαντικά πρότυπα που περνούν οι νηπιαγωγοί και την αγωγή που δίνουν μέσα από τη συμπεριφορά τους στα παιδιά σε μια τόσο τρυφερή ηλικία. Είναι άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα στη ζωή τους και εντούτοις αποφάσισαν να ασκήσουν αυτό το λειτούργημα.
Ο Δήμος Πτολεμαΐδας ανήμερα των Τριών Ιεραρχών κάθε χρόνο τιμά τους εκπαιδευτικούς σε ειδική εκδήλωση, όπου αναλύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Φέτος λόγω του θανάτου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου μετατοπίστηκε η εκδήλωση με ομιλητή έναν εξαίρετο άνθρωπο , συγγραφέα, με πολυδιάστατη μόρφωση τον κ. Απόστολο Παπαδημητρίου.
Ο αρχιερατικός επίτροπος Εορδαίας π. Νικηφόρος Μανάδης συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, λέγοντας ότι κάθε πνευματική εκδήλωση, η οποία φιλοξενεί τον λόγο του Ευαγγελίου προσφέρει «οξυγόνο» στην ζωή κυρίως των νέων παιδιών.
Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας Απόστολος Παπαδημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο των Τριών Ιεραρχών, προστατών των γραμμάτων, τονίζοντας, «σήμερα τιμούμε τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της παιδείας του γένους. Η καθιέρωση της Τριάδας των Αγίων της Εκκλησίας μας ως προστάτες των γραμμάτων ανάγεται στην χιλιετία που μας πέρασε. Διατηρήθηκε μέσα στην πολυκύμαντη πορεία του γένους, μέσα στην σκλαβιά πέντε αιώνων αλλά και όταν μετά από αιματηρούς αγώνες αποκτήσαμε και πάλι την ελευθερία μας. Η εντύπωση περί των προσώπων, ως απολιθωμάτων του παρελθόντος και η θεώρηση του λόγου της Εκκλησίας ως λόγου ασυμβιβάστου προς τα πράγματα της εποχής συνιστούν την τραγωδία του σύγχρονου ανθρώπου. Η τραγωδία αυτή επιχειρείται κάτω από την αλαζονεία της ¨ευτυχίας¨, να ζούμε μια εποχή κοσμογονικών μεταβολών και ανακατατάξεων. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την προσέγγιση προς έναν ορθό εορτασμό των τιμωμένων Αγίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: