Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Στο Δήμο Πτολεμαϊδας εστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών «ενημερωτική επιστολή από το Υπουργείο Εσωτερικών» που αφορά στην τροπολογία για τη ρύθμιση των οφειλών των επαγγελματιών προς τους Δήμους, που εντάσσεται στο σχέδιο νόμου «Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» και η οποία κατατέθηκε στα αρμόδια υπουργεία και θα συζητηθεί στη Βουλή.
Σας παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο:
« Ειδικότερα, στην τροπολογία προβλέπεται ότι τα Δημοτικά Συμβούλια ή τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δήμων, με αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του Νόμου, μπορούν να εκδώσουν απόφαση, με την οποία να καθορίζεται αποκλειστική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή σε ρύθμιση των χρεών χωρίς πρόστιμα και λοιπές επιβαρύνσεις, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δύο μήνες.
Με την ίδια απόφαση πρέπει να καθορίζεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων, που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των 24 για οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ και 36 για οφειλές μεγαλύτερες των 10.000 ευρώ.
Ακόμη δίδεται η δυνατότητα, στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής των τελών, να υπάρξει έκπτωση 10% επί του ποσού της οφειλής, εφόσον η συνολική οφειλή καταβληθεί με την πρώτη δόση.
Σε δηλώσεις του ο κ. Θανάσης Νάκος, σχετικά με την τροπολογία, τόνισε: «Με τη ρύθμιση αυτή ικανοποιείται αίτημα του συνόλου σχεδόν των επαγγελματιών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν στο παρελθόν να ωφεληθούν από ανάλογες ρυθμίσεις, κυρίως ελλείψει έγκυρης ενημέρωσης.
Οι Δήμοι της χώρας μπορούν τώρα να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία για την τακτοποίηση των οφειλών των επαγγελματιών κι έτσι και οι επαγγελματίες να διευκολυνθούν ή να απεγκλωβιστούν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει και οι Δήμοι να εισπράξουν τα απαραίτητα για τη λειτουργία τους έσοδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: