Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΕΥΑΓ. ΜΠΑΛΤΑΣ

Την επίσημη ανακοίνωση της χρηματοδότησης κατά 65% του έργου της σύνδεσης του δικτύου της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με το Ατμοηλεκτρικό σταθμό Καρδιάς έκανε χθες ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Ευάγγελος Μπαλτάς, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο δήμο Πτολεμαΐδας. Νωρίτερα ο κ. Μπαλτάς, συνοδευόμενος από το δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη επισκέφτηκαν, διαδοχικά, τον ποταμό Σουλού η μελέτη ανάπλασης του οποίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο (επικαιροποίηση) στην ΑΝ.ΚΟ, καθώς και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο το οποίο πρόσφατα συνδέθηκε με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας προγραμματικής περιόδου 2007-2013 του ΥΠΕΧΩΔΕ σε ότι αφορά το επιχειρησιακό πρόγραμμα περιβάλλοντος» αυτό τόνισε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Δήμο Πτολεμαΐδας ο Γενικός γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων Ευάγγελος Μπαλτάς. Αναλυτικά, ο κ. Μπαλτάς υπογράμμισε ότι το ποσό που θα διατεθεί για τη Δυτική Μακεδονία σε σύγκριση με την αντίστοιχη προγραμματική περίοδο 2000-2006 (του 3ου ΚΠΣ) είναι πολλαπλάσιο, καθώς τα 8 εκ. ευρώ που είχαν διατεθεί τώρα θα αγγίξουν τα 123 εκ. ευρώ που θα κατευθυνθούν, κυρίως, στην εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα.
Στο ενεργειακό λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας – Φλώρινας θα διατεθούν 70 εκ. ευρώ για την παραλαβή θερμικής ενέργειας, μεταφορά αυτής, επέκτασης του υφιστάμενου δικτύου και διάθεση θερμότητας σε όλα τα δημόσια κτίρια καθώς και τον πρωτογενή τομέα (θερμοκήπια κ.α.). Επιπλέον για την αποκατάσταση των ΜΑΒΕ από το ΥΠΕΧΩΔΕ θα δοθούν 10 εκ. Ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά όλοι οι δήμοι του νομού Κοζάνης θα αποκτήσουν συστήματα βιολογικών καθαρισμών των αστικών αποβλήτων και παράλληλα 16 επιπλέον εκ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν έργα σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων και συστήματα ανακύκλωσης.
Σε ότι αφορά τις οριζόντιες δράσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ περιλαμβάνουν δράσεις για μελέτες, έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του υδροφόρου ορίζοντα και μέτρα αποκατάστασής του υπεδάφους μετά την εξορυκτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ.
Βούληση του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι η τήρηση των περιβαλλοντικών μέτρων με τις βέλτιστες τεχνικές και προδιαγραφές με στόχο την μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, θείου και αιωρούμενων σωματιδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: