Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πρώτη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, εμπνευστής και ιδρυτής του οποίου ήταν ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, καθώς στις κάλπες προσήλθαν για την εκλογή της πρώτης αιρετής διοίκησης 114 μέλη.
Αναφερόμενος στους σκοπούς του Συλλόγου ο κ. Τσιούμαρης επεσήμανε ότι είναι:
-η προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού
-η ενεργή υποστήριξη της μητέρας, έγγαμης ή άγαμης,
-η αποτροπή της έκτρωσης και των δυσάρεστων συνεπειών της
-η καλλιέργεια του πνεύματος της φιλοτεκνίας
Οι σκοποί αυτοί θα πραγματοποιηθούν όπως υπογράμμισε ο κ. Δήμαρχος:-Με την ηθική και υλική υποστήριξη της Πολύτεκνης Οικογένειας και γενικά του θεσμού του Γάμου και της Παιδοτοποιίας.
-Με την ηθική και υλική υποστήριξη, την προστασία και την περίθαλψη της άγαμης μητέρας.
-Με την ενημέρωση και ευαισθητοποίησης της Ελληνικής κοινής γνώμης.
-Με την έρευνα και διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων εκ της παιδοποιίας.
-Με τη δημιουργία σε κάθε Νομό της Ελλάδας «Κέντρων Στήριξης της Μητρότητας και της Οικογένειας».
-Με την οργάνωση μεγάλου κύκλου φίλων και συνεργατών, οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντικά στο σωματείο υλική και ηθική βοήθεια και προσωπική εργασία.
-Με τη διοργάνωση διαλέξεων, εκθέσεων, συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων, που θα λάβουν το χαρακτήρα πανεθνικής ενημερώσεως.
-Με την έκδοση περιοδικών, εντύπων και βιβλίων, καθώς και με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
-Με την καλλιέργεια σχέσεων και επαφών με πνευματικά ιδρύματα και κρατικούς και ιδιωτικούς ή κοινωνικούς φορείς που μπορούν να συνδράμουν στο έργο του, καθώς και άλλα σωματεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό με παρόμοια δράση.
-Με τη σύσταση ειδικών επιτροπών και τμημάτων για τη μελέτη ή την υλοποίηση των ανωτέρω σκοπών.
-Με την ίδρυση και λειτουργία ξενώνων γονέων, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, καθώς και τη συνεργασία με υπάρχοντες ξενώνες και εκκλησιαστικούς σταθμούς.
-Με κάθε άλλο νόμιμο και πρόσφορο μέσο.
Το βασικότερο όμως όλων αυτών σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο είναι ότι όταν ένα παιδί πάρει τον δρόμο του Θεού για να έρθει στον κόσμο και κάποιες μητέρες για διαφόρους λόγους αδυνατούν να το κρατήσουν στη ζωή, πρέπει εμείς όλοι να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα τους προκειμένου να γεννηθεί μια νέα ζωή.
Ανοίγοντας μία παρένθεση ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πανελλαδική καινοτομία της λειτουργίας του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, που θα δώσει λύση σε πολλά προβλήματα παρέχοντας στήριξη σε οποιαδήποτε οικογένεια του Δήμου μας έχει ανάγκη.
Επίσης έκανε λόγο και για το θέμα της υιοθεσίας που ενώ από την μια πλευρά καταγράφονται πάνω από 100.000 εκτρώσεις από την άλλη υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους σε διάφορα ιδρύματα περιμένοντας επί χρόνια να κατορθώσουν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε όσους πλαισιώνουν τον Σύλλογο τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Δημοτική Αρχή θα βρίσκονται κοντά στο νέο Δ.Σ., που προέκυψε και απαρτίζεται από τις κάτωθι κυρίες με την σειρά που εξελέγησαν:
1.Δίλη Αναστασία
2.Δίκα Σοφία
3.Αγερίδου Κρυστάλω
4.Πουλασιχίδου Κούλα
5.Καρακώστα Αικατερίνη
6.Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνα
7.Τσαντίκου Φωφώ
8.Τσαχειρίδου Ειρήνη
9.Κύρου Σταυρούλα
Το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα εντός των προσεχών ημερών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ήταν η Κούλα Αλεξανδρίδου, η Μαίρη Βαρβαρούση, η Ευαγγελία Σόμαλη και η Καλλιόπη Τσιροζίδου, αξιόλογες συμπατριώτισσές μας που είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουν ως αναπληρωματικά μέλη στην λειτουργία και στην θετική πορεία του νεοσύστατου Συλλόγου, που πραγματικά θα σώζει ανθρώπινες ζωές αποτρέποντας τις εκτρώσεις, προστατεύοντας το αγέννητο παιδί…

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: