Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ & ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ


Το Σάββατο το απόγευμα στο Παλαιοντολογικό & Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, σε μια «ζεστή» ατμόσφαιρα (παρά την παγωνιά που επικρατούσε έξω) με συνοδεία την υπέροχη μουσική πιάνου του κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη και βιολιού της κας. Βασιλικής Πατρόνα, καλλιτεχνών του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας, έγιναν τα εγκαίνια του γνωστού ζωγράφου Μανώλη Δραγώγια. Οι 72 πίνακες του Μανώλη Δραγώγια αναρτημένοι στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, με τους μοναδικούς συνδυασμούς χρωμάτων και με την ευαισθησία που διακρίνει το ζωγράφο σε ταξιδεύουν σε αναπολήσεις, εσωτερικές αναζητήσεις, προβληματισμούς. Μια έκθεση, της οποίας οι πίνακες «αρέσουν σ΄ όλους», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Τους παριστάμενους, οι οποίοι γέμισαν τους χώρους αρχικά καλωσόρισε η Πρόεδρος του Μουσείου κ. Σοφία Τέλιου-Δεληδημήτρη η οποία αναφέρθηκε στο δημιουργικό ταλέντο και στη σεμνότητα του ζωγράφου. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης εξήρε τις καλλιτεχνικές δυνατότητες του ζωγράφου, που τον έκαναν γνωστό σ΄όλη την Ελλάδα και τόνισε τις σημαντικές διοργανώσεις που κάνει το Μουσείο, ενώ η Πρόεδρος του εικαστικού συλλόγου Σ.Φ.Ε.Τ.Ε κ. Μπαλτζοπούλου Καίτη παρουσίασε τις δραστηριότητες των μελών του συλλόγου. Για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου μίλησε ο Λογοτέχνης κ. Βασίλης Καραγιάννης.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο αρχιερατικός επίτροπος κ. Νικηφόρος Μανάδης, ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Γεώργιος Δακής, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βάνη–Κεχαγιά Τάνια, Παναγιωτίδης Μπάμπης, Ταϊρίδης Χρύσανθος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Πλακεντάς Παναγιώτης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρώην Νομάρχης κ. Πασχάλης Μητλιάγκας, ο πρώην Αντινομάρχης κ. Μαυρίδης Ονούφριος και νυν Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών, ο Πρόεδρος του συλλόγου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης κ. Αγγέλης Πολυνείκης, ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης του Βαρβούτειου Ωδείου κ. Μιχαηλίδης, η πρώην Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Τ.Ε κ. Τούλα Χαριτίδου, και πολύς κόσμος.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 3 Μαρτίου 2008 και θα είναι ανοιχτή : το πρωϊ 10 – 2 μ.μ και το απόγευμα 5 – 9 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: