Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Εντυπωσίασε και εφέτος η «ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΕΣΤΙΑ» με την πετυχημένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας


Με την «ψήφο εμπιστοσύνης», που έλαβε από τα μέλη του στην τελευταία εκλογική διαδικασία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πτολεμαϊτών Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τη νέα του θητεία, έχοντας στο τιμόνι του την πετυχημένη Πρόεδρο Φρειδερίκη Κεφαλίδου.
Το επανεκλεγέν για τρίτη συνεχόμενη φορά δραστήριο Δ.Σ., ξεκίνησε το πρόγραμμα δράσης για τη νέα χρονιά με την εκδήλωση για το κόψιμο της βασιλόπιτας, έχοντας κοντά του τους βουλευτές του Νομού Κοζάνης, Νίκο Τσιαρτσιώνη και Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Παναγιώτη Πλακεντά, την Αντιδήμαρχο Πτολεμαΐδας Τάνια Βάνη, την Δημοτική Σύμβουλο Σοφία Τέλιου, την Πρόεδρο Μέριμνας Ποντίων Κυριών Άρτεμης Κούμα, την Πρόεδρο Γυναικών Επιστημόνων κ. Καψή, την Γ.Γ. του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας Χρύσα Μαρτινάκη, την εκπρόσωπο των εφημερίδων του Κοσμά Πουγαρίδη, ενώ παραβρέθηκε ο αγαπητός και σεβαστός μας καθηγητής Ευστάθιος Πετρίδης, ο π. Προϊστάμενος Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Λεσγίδης, η π. Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών Τούλα Χαριτίδου, εκπρόσωποι φορέων, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, την εκδήλωση του οποίου χαιρέτησε με μηνύματά του ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης.
Η καθιερωμένη αυτή «συνάντηση» των Πτολεμαϊτών της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008 στο Ξενοδοχείο «MEDITERRANEAN ΠΑΛΛΑΣ» μέσα σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα, όπου η Πρόεδρος Φρειδερίκη Κεφαλίδου, παρουσία όλων των μελών της Διοίκησης Θεόδωρου Κούση (Αντιπροέδρου), Πόπης Βουνοτρυπίδου (Γ.Γ.), Τούλας Μαυρομάτη (Ταμία), Σταύρου Αβραμίδη (Μέλους), Σταυρούλας Σαπουντζή (Μέλους) και Ευγενίας Χ’’Παντελή (Μέλους), καλωσόρισε τους παρισταμένους αναφέροντας τα εξής:
«Η παρουσία σας απόψε αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη για την αγάπη, που έχετε στην «ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΕΣΤΙΑ» και βέβαια είναι η δύναμή μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την 37η χρονιά πορείας μας στην Θεσσαλονίκη.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τη μεγάλη εκπροσώπηση της Πτολεμαΐδας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, που ήρθαν από μακριά και μας τιμούν με την παρουσία τους.
Η σημερινή εκδήλωση είναι η πρώτη του χρόνου, ενώ θ’ ακολουθήσουν πάρα πολλές ακόμη στις οποίες σας θέλουμε κοντά μας, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να συνεχίσουμε.
Κύριε Δήμαρχε παρακολουθούμε με αγωνία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στη γενέτειρά μας, χαιρόμαστε για τα ευχάριστα, λυπούμεθα για τα δυσάρεστα και σας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας ως Σύλλογος σ’ όλους τους αγώνες, που καλείσθε να κάνετε από τη θέση του Δημάρχου και σ’ ότι αφορά την πόλη μας.
Πήραμε στα χέρια μας με χαρά την εφημερίδα του Δήμου, η οποία μας ικανοποίησε απόλυτα, καθώς μας ενημέρωσε για πολλά πράγματα τα οποία δεν γνωρίζαμε και μέσα από την οποία φαίνονται τα έργα και οι προοπτικές, που ανοίγονται για την Πτολεμαΐδα και επιτέλους ας προβάλουμε κάτι καλό και να μην μιλάμε «μόνο» για την μόλυνση.
Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε και οι περισσότερες εκδηλώσεις μας στοχεύουν στην Πτολεμαΐδα, βραβεύοντας τα παιδιά από τον τόπο μας, διοργανώνοντας διαγωνισμούς εκθέσεων και πολλά άλλα που αφορούν την πόλη μας, και έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε και στο μέλλον στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας, που είχαμε και θα έχουμε με τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή».
Ανοίγοντας τον κύκλο των χαιρετισμών ο Βουλευτής Νίκος Τσιαρτσιώνης μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Είναι γεγονός ότι βρίσκεσθε σε μια συνάντηση, που έχει ως κοινό χαρακτηριστικό τον τόπο καταγωγής και την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα σας, αλλά πέραν αυτών αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο, που για τρίτη φορά συνεχίζει ως αναντικατάστατο την εθελοντική προσφορά του στο Σύλλογο.
Εμείς χαιρόμαστε όταν βλέπουμε αυτές τις θετικές εξελίξεις σε Συλλόγους, όπου ο εθελοντισμός πρωταγωνιστεί. Είμαστε όλοι εδώ και προεξάρχοντος του Δημάρχου να φροντίσουμε γι’ αυτήν την πόλη, που το χρειάζεται και της αξίζει».
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Βουλευτή Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος επεσήμανε τα εξής απευθυνόμενος στο νεοεκλεγέν Δ.Σ.: «Σας συγχαίρω για την επανεκλογή σας και εύχομαι μια χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχία στις νέες δραστηριότητές σας.
Πιστεύω ότι με τις προσπάθειες όλων, θα έχουμε μια καλύτερη πόλη.
Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον το έργο σας και διαπιστώνουμε ότι με τον καλύτερο τρόπο πρεσβεύεται την πόλη μας στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα. Νομίζω ότι στη νέα χρονιά που διανύουμε, όλοι θα καταβάλουμε προσπάθειες, ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι πολύ καλύτερα για την Πτολεμαΐδα, καθώς αυτός είναι ο κοινός στόχος μας».
Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, μαζί με τα συγχαρητήρια προς το Δ.Σ. για την επανεκλογή του και τις ευχές για μια γόνιμη και εποικοδομητική χρονιά, στη διάρκεια του χαιρετισμού του, απευθυνόμενος στους παριστάμενους ανέφερε τα εξής: «Οι συναντήσεις αυτές, για την αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων, όπως αυτός της κοπής της βασιλόπιτας, είναι ευλογημένες στιγμές και κάπως έτσι είναι και η εκδήλωση αυτή που τη χαρακτηρίζει το οικογενειακό και ιδιαίτερα ζεστό χρώμα, καθώς μαζί μας βρίσκονται απόψε αγαπημένα και σεβαστά πρόσωπα όπως ο καθηγητής μας ο κ. Πετρίδης, που τα γνωρίζουμε από τα παιδικά μας χρόνια. Επειδή πιστεύω ότι όταν οι ευχές είναι καλοπροαίρετες και βαίνουν μέσα από την ψυχή, πιάνουνε, ήρθα εδώ ως Δήμαρχός σας να σας δώσω τις καλύτερες των ευχών μου, καθώς θεωρώ ότι είστε από τους πιο καλούς πρεσβευτές, που διαθέτει η Πτολεμαΐδα και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Μπορεί η πόλη μας να είναι μικρή, όμως έχει μεγάλη ιστορία και πολλές πρωτιές, τις οποίες θ’ αναδείξουμε μέσα από ένα βιβλίο, που σύντομα θα εκδώσουμε, όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι συμπατριώτες μας, που διακρίθηκαν προβάλλοντας τον τόπο μας.
Ξέρω ότι στενοχωρηθήκατε τελευταία από τα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας και που δυστυχώς, από «κάποιους» σκοπίμως δόθηκε τέτοια διάσταση καθώς Ναρκωτικά υπάρχουν σ’ όλη την Ελλάδα με νέους να χάνονται άδικα, και το πρόβλημα δεν κατέστη δυνατόν ν’ αντιμετωπιστεί παγκοσμίως, όμως γιατί τόσο πολύ ακούστηκε η Πτολεμαΐδα;, Ενώ ξεκινήσαμε εδώ και χρόνια να κάνουμε μια προσπάθεια ν’ αποχαρακτηρίσουμε τον τόπο μας από την ρύπανση, τώρα προσπαθούν να μας φορτώσουν και τα Ναρκωτικά. Υπάρχει δόλος στη μέση με αποτέλεσμα ν’ αναγκασθώ να βγω στα ΜΜΕ, για να υπερασπιστώ την πόλη μας, έναν τόπο που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να διατηρήσουμε την καλή του φήμη και σ’ αυτό υπολογίζουμε και πάρα πολύ σ’ εσάς. Θέλω να ξέρετε ότι είμαστε από τις κορυφαίες περιοχές της χώρας με παραδείγματα και αποδείξεις, να μας έχετε εμπιστοσύνη, ενώ η άριστη συνεργασία μας σε θέματα, που αφορούν την περιοχή μας, θα συνεχιστεί και στο μέλλον και κλείνοντας θέλω να κρατήσετε δύο λέξεις από τον Δήμαρχό σας: ΥΓΕΙΑ, που την χαρίζει ο Θεός και ΑΓΑΠΗ, που την δωρίζουμε εμείς στους συνανθρώπους μας».
Εκπροσωπώντας το Νομάρχη Κοζάνης Γεώργιο Δακή, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Παναγιώτης Πλακεντάς, ευχήθηκε δύναμη και επιτυχία στο Δ.Σ. με την ανάληψη της νέας θητείας, καθώς και σ’ όλα τα μέλη του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Γνωρίζετε κυρία Πρόεδρε και αγαπητά μέλη της διοίκησης ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ήταν και θα είναι δίπλα σας σ’ ότι και αν χρειαστείτε. Με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Δήμαρχος, θέλω να πω ότι όλοι εσείς, που βρίσκεσθε μακριά από τον τόπο μας, πρέπει να ξέρετε ότι νιώθουμε υπερήφανοι γιατί είμαστε Πτολεμαϊδιώτες, αλλά πάνω απ’ όλα νιώθουμε υπερήφανοι για τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας και να είστε βέβαιοι ότι όλοι, όσοι βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης, αυτές τις δυνατότητες θα τις αξιοποιήσουμε και θα τις αναπτύξουμε».
Στη συνέχεια η κυρία Πρόεδρος κάλεσε τον κ. Δήμαρχο να κόψει την βασιλόπιτα, το νόμισμα της οποίας αντιστοιχούσε σ’ ένα χρυσό φλουρί, που προσέφερε για μια ακόμη φορά η αγαπητή σ’ όλους μας κ. Μαίρη Στεργιάδου, ενώ ο γνωστός Ποντιακής καταγωγής, ανεπανάληπτος λυράρης Χρήστος Τσενεκίδης, ανέλαβε την ψυχαγωγία και την διασκέδαση των παρισταμένων στο πλαίσιο της άρτιας διοργανωμένης εκδήλωσης.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: