Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕ


Καινοτομώντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πτολεμαΐδας και Ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσής του τίμησε όσους διετέλεσαν Δήμαρχοι Πτολεμαΐδας μετά την μεταπολίτευση, καθώς και τα παιδιά των μελών του, που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας την περασμένη χρονιά.
Τους προσκεκλημένους καλοσώρισε και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Ιωάννου» ο Πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη να απονείμει την πρώτη τιμητική διάκριση στον κ. Ανέστη Σπανίδη που διετέλεσε Δήμαρχος της Πτολεμαΐδας από το 1975 έως και το 1978 και από το 1983 έως και το 1986.
Βαθύτατα συγκινημένος ο κ. Σπανίδης, ευχαρίστησε το Σωματείο για την τιμή στο πρόσωπό του μετά από 20 χρόνια, δηλώνοντας ότι είναι μια ιδιαίτερη στιγμή καθώς τον τιμούν οι εργαζόμενοι, που αποτελούν την «ψυχή» του Δήμου.
Αναπολώντας ο κ. Σπανίδης αξέχαστες στιγμές από την θητεία του ζήτησε «συγνώμη» εάν κάποιους από τους συνεργάτες του τους πίκρανε πάνω στο φόρτο του δύσκολου έργου του «διοικείν».
«Έχω τον βαρύ ρόλο να τιμήσω ένα εν ζωή πρόσωπο του δήμου, που άφησε την σφραγίδα του με το ήθος του και υπήρξε το σύμβολο της «διαφάνειας», ενώ διακρίθηκε για τη μεγάλη προσφορά του στην εκπαίδευση» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, τονίζοντας ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα και υποκλίνομαι με σεβασμό σε μία τόσο σημαντική προσωπικότητα, που δεν είδε το Δήμο ως επάγγελμα αλλά ως όραμα».
Στην συνέχεια εκ μέρος του Σωματείου, ο Πρόεδρος κ. Τσίπρας τίμησε τον Κωνσταντίνο Μαυρομάτη, που χρημάτισε δήμαρχος επί δύο τετραετίες 1987-1990 και 1991-1994.
Ο κ. Μαυρομάτης αφού ευχαρίστησε τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, μέλη του σωματείου για την πρωτοβουλία τους, εμφανώς συγκινημένος, μεταξύ των άλλων υπογράμμισε: «είναι ιδιαίτερη στιγμή να τιμάται ένας Δήμαρχος, από τους συνεργάτες του, μετά την αποχώρησή του από το Δήμο, και είμαι τυχερός που ζω αυτές τις τιμητικές στιγμές όπως και για τους διατελέσαντες άλλους δημάρχους, ενώ νιώθω ιδιαίτερα ευχαριστημένος που σήμερα είμαι κοντά στο θεσμό, υπηρετώντας τον μαζί σας, σε μια συλλογική προσπάθεια, για κάτι καλύτερο στον τόπο μας».
Την τιμητική διάκριση προς τον εκλιπόντα Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Πέτρο Τόττη από τα έτη 1979-1982 και 1995-1998, έλαβε εκ μέρούς της οικογένειας Τόττη, ο Αντιδήμαρχος Χρύσανθος Ταϊρίδης, ο οποίος μίλησε για τον αείμνηστο Δήμαρχο κάνοντας λόγο για μεγάλο έργο του στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και η Αντινομάρχης Κοζάνης κ. Έλσα Φωτιάδου η οποία έκανε την απονομή της τιμητικής πλακέτας.
Ακολούθησε η απονομή τιμητικής διάκρισης στον Σταύρο Φραγκουλίδη, που ήταν στο τιμόνι του δήμου την τετραετία 1999 μέχρι το 2002, ο οποίος ευχαρίστησε το σωματείο για την τιμή στο πρόσωπό του επισημαίνοντας: «ως Δήμαρχος έδωσα και πήρα πολλές τιμητικές διακρίσεις, όμως αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη και η καλύτερη γιατί έρχεται από εσάς τους συνεργάτες μου που εκτιμώντας την προσφορά μου με κάνετε και νιώθω δικαιωμένος. Εύχομαι και οι επόμενοι δήμαρχοι να κάνουν ότι είναι δυνατόν για το καλύτερο του τόπου μας».
«Η αναγνώριση των αιρετών για την προσφορά τους, είναι ότι πιο σημαντικό» επεσήμανε η Δήμαρχος Μουρικίου Παρασκευή Βρυζίδου απονέμοντας την πλακέτα, ενώ συνεχάρη το Δ.Σ. του Σωματείου για την απόφασή του να τιμήσει τους Δημάρχους Πτολεμαΐδας.
Η απονομή των τιμητικών διακρίσεων συνεχίστηκε με την βράβευση των παιδιών (μαθητών) μελών του σωματείου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Την όμορφη και ζεστή εκδήλωση, που συνοδεύτηκε με μουσική, χορό και γλέντι μέχρι πρωίας, τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντινομάρχης Κοζάνης Ιωάννης Τσαρδακλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας Κωνσταντίνος Ανδρεάδης και οι Αντιδήμαρχοι Πτολεμαΐδας κ.κ. Παναγιωτίδης Χαράλαμπος, Ορφανίδης Δημήτριος και Βάνη-Κεχαγιά Τάνια, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πτολεμαΐδας Ιωάννης Ασπράγκαθος και Σοφία Λαζαρίδου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας Φωτεινή Αγγελίδου, εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Κοζάνης κ.α.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: