Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαΐου στο Δημοτικό κατάστημα η σύγκληση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Πτολεμαϊδας, για τη λήψη μέτρων Πρόληψης , Αντιμετώπισης και Καταστολής των πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκ μέρος του Δήμου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Χρύσανθος Ταϊρίδης, Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΣΕΔΑΠ Πέτρος Αλεξανδρίδης και όλα τα άλλα μέλη του συντονιστικού Οργάνου ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Στρατού, της Πυροσβεστικής, και της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας.


Μετά από τις επισημάνσεις, τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις των εμπλεκομένων φορέων – μελών του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Πτολεμαΐδας, αποφασίστηκαν τα εξής :


- Υλοποίηση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης και του περιαστικού πρασίνου.

- Συντονισμός σε τοπικό επίπεδο όλων των εμπλεκομένων φορέων και ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και μέσων για την συμμετοχή στο έργο καταστολής.

- Συντονισμός σε τοπικό επίπεδο της διαχείρισης των συνεπειών , που προκαλούνται από της δασικές πυρκαγιές , με ειδική αναφορά στην υλοποίηση της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης των Πολιτών

- Λήψη μέτρων ετοιμότητας σε ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, βάσει του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδεται από την Γ. Γ. Π. Π.

- Επί πλέον οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ενημερώθηκαν σχετικά με τα μνημόνια ενεργειών διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.



Τέλος αποφασίστηκε η κατάθεση αιτήματος προς το Δασαρχείο, προκειμένου να δημιουργηθεί < Πυροφυλάκιο > το οποίο θα λειτουργεί με την συνδρομή της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας, καθώς και όλων των Συλλόγων, που θα προσκληθούν να συμβάλλουν στην Πυρασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: