Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Την ένταξη του έργου «Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαΐδας» στη διαδικασία του Νόμου 3389/ΦΕΚ232/22-9-2005 για τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαΐδας στη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2008. Η κατασκευή του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Πτολεμαΐδας μέσω των ΣΔΙΤ, έχοντας τη συγκατάθεση των Υπουργείου Πολιτισμού και Οικονομικών αντίστοιχα, θα γίνει στη θέση Αγροκήπιο, όπου διατίθεται έκταση 25 στρεμμάτων, στην οποία έχει ολοκληρωθεί τοπικό ρυμοτομικό. Το έργο είναι προϋπολογισμού 13.923.000€ με Φ.Π.Α.
Ως γνωστόν το 2004 η δημοτική αρχή του Γρηγόρη Τσιούμαρη, λόγω νομικών κωλυμάτων, δεν προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού για την κατασκευή σταδίου (2.500 θέσεων), καθώς ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας σεβόμενος την επιθυμία της προηγούμενης δημοτικής αρχής θέλησε να υλοποιήσει την κατασκευή ενός μεγαλύτερου σταδίου 3.000 θέσεων.
Μετά από συνεχείς επαφές για την εξεύρεση χρημάτων στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης σε συνεννόηση με το γενικό γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης κ. Ψιλιανό για την ένταξη του Γυμναστηρίου στις ΣΔΙΤ, καθώς δεν υπήρχαν πουθενά αλλού χρήματα (Π.Δ.Ε., Θησέας κλπ.) για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα έργο 14 εκ. €.
Με την κατασκευή του έργου αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο ο συνολικός σχεδιασμός των αθλητικών υποδομών στην Πτολεμαϊδα (την καλύτερη μετά τη Θεσσαλονίκη πόλη της Β. Ελλάδας σε υποδομές), δίνοντας τις καλύτερες προοπτικές και δυνατότητες για πρωταθλητισμό, μαζικό αθλητισμό και αθλητικό τουρισμό.
Το Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαΐδας θα μπορεί πέραν των αθλητικών εκδηλώσεων να φιλοξενεί και άλλες δραστηριότητες , όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια, διάφορες εκθέσεις κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: