Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΛΥΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Στην οριστική επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης προχωρά ο Δήμος Πτολεμαΐδας με συγκεκριμένες παρεμβάσεις του, προτείνοντας δημοτικές εκτάσεις για ανέγερση σχολείων στην Πτολεμαΐδα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το χώρο δίπλα στο Μουσικό Σχολείο, στον οποίο προτείνεται η ανέγερση οκταθέσιου δημοτικού σχολείου, που θα στεγάσει τις λειτουργίες του 5ου Δημοτικού. Στο ίδιο χώρο προτείνεται η κατασκευή ενός κτιρίου, το οποίο θα φιλοξενήσει τη λειτουργία του εργαστηρίου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να μεταστεγαστεί από το κτίριο Βούλγαρη, όπου λειτουργεί σήμερα. Ακόμη, προτείνεται η κατασκευή σχολικού κτιρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο οικοδομικό τετράγωνο 507, στην περιοχή ΚΕΠΤΣΕ κοντά στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο ΕΠΑΛ. Η απόφαση περιλαμβάνει την ενοποίηση δύο οικοπέδων 4,7 στρεμμάτων συνολικά στα Ο.Τ. 506 & 507, τα οποία χαρακτηρίζονται πλέον χώρος εκπαίδευσης και στα οποία μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση σχολικού συγκροτήματος. Η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος θα αποσυμφορήσει τα 11ο, 4ο, 10ο και 9ο δημοτικά σχολεία, τα οποία είναι πολυπληθή, αποτέλεσμα της ραγδαίας ανάπτυξης της βόρειας πλευράς της πόλης, κάτι το οποίο συνεπάγεται και αυξημένο μαθητικό δυναμικό.
Επίσης, η δημοτική αρχή υπέδειξε οικόπεδο στην επέκταση του σχεδίου πόλεως (Ο.Τ. 585), κοντά στο 5ο Γυμνάσιο, για τη χωροθέτηση του υπό ίδρυση 4ου Λυκείου Πτολεμαΐδας. Ακόμη, προτείνεται να κατασκευαστεί μια αμφιθεατρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 2ο ΤΕΕ για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων της περιοχής.
Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής για τη σχολική στέγη έγιναν μετά από συνεργασίας της δημοτικής επιτροπής παιδείας, του πρόεδρου της Γρηγόρη Πουγαρίδη, η οποία σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του Γραφείου Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας Ιάκωβο Πολυχρονιάδη, τον προϊστάμενο Β’θμιας Εκπαίδευσης Πτολεμαϊδας Νικόλαο Σκορδά και τον πρόεδρο του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εορδαίας Ευστάθιο Θεοφυλακτίδη, προχώρησε στη διατύπωση των παραπάνω θέσεων.
«Οι παραπάνω προτάσεις έρχονται να συμπληρώσουν τις εκπαιδευτικές υποδομές και να λύσουν οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης» τόνισε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Ο Δήμος Πτολεμαίδας απέστειλε στη Ν.Α. τις παραπάνω προτάσεις. Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της χωροθέτησης της στέγης αφορά αποκλειστικά στους δήμους, οι οποίοι παραχωρούν δημοτικές εκτάσεις για να κατασκευαστούν σχολεία από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, την επίβλεψη των οποίων έχουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Ν.Α. Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: