Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Νάουσα η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο της διανομαρχιακής-διαδημοτικής συνεργασίας, με στόχο την εκπόνηση ενός φιλόδοξου και οραματικού προγράμματος για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Βερμίου «Πρόγραμμα Βέρμιο». Η ιδέα είναι η εκπόνηση δράσεων αντίστοιχων με αυτές του προγράμματος Πίνδος, τα οφέλη των οποίων είναι ιδιαίτερα εμφανή στην περιοχή.
Στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, το οποίο αφορά σε δύο περιφέρειες, τρεις νομούς και δώδεκα δήμους, συμμετείχε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης. Στο χαιρετισμό του ο κ. Τσιούμαρης συνεχάρη το δήμαρχο Νάουσας Αναστάσιο Καραμπατζό για την πρωτοβουλία της συνάντησης και αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Πτολεμαΐδας στην ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας τόσο με όμορους δήμους, όσο και μέσω των αδελφοποιήσεων με πόλεις του εξωτερικού, όπως συνέβη πρόσφατα με τις επαφές που είχε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο κ. Τσιούμαρης τόνισε, επίσης, ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και συνάδει απόλυτα με τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος Πτολεμαΐδας, μέσω της αξιοποίησης της πρώην ΑΕΒΑΛ (ΒΙΟΠΑ, ζώνη εγκατάστασης θερμοκηπίων κ.α.) για το βιομηχανικό τουρισμό, ενώ πρόσθεσε ότι το πρώτο βήμα θα είναι η πρόταση για τη διάνοιξη περιπατητικού μονοπατιού 6χλμ. που θα συνδέει την Εορδαία με την περιοχή της Νάουσας.Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η συμφωνία σε πρώτη φάση ενός κοινού πολιτικού πλαισίου συνεργασίας και η υπογραφή μνημονίου μεταξύ των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και των δήμων, με απώτερο στόχο την εκπόνηση Ενιαίου Επιχειρησιακού Σχεδίου για την ολοκληρωμένη, βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη του Βερμίου (έργα και δράσεις για την ενίσχυση των υποδομών, του τουρισμού, του πολιτισμού, της προστασίας περιβάλλοντος κλπ.). Το σχέδιο θα υποβληθεί στα αρμόδια υπουργεία, για να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ 2007-2013 κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: