Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ένα βήμα πιο κοντά στην αδελφοποίηση Πτολεμαΐδας και Αλεξάνδρειας έφερε η επίσκεψη του Δημάρχου Πτολεμαΐδας στην Αλεξάνδρεια και η συνάντησή του με τον κυβερνήτη της πόλης.
Τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου Στρατηγό Αντέλ Αλί Λαμπίμπ επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης κατόπιν προγραμματισμένης επίσκεψης το Σάββατο 4 Μαρτίου.
Ως γνωστόν στην Αίγυπτο η Διοίκηση των πόλεων και της ευρύτερης περιοχής ασκείται από 14 στελέχη που επιλέγει προσωπικά ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Χοσέ Μουμπάρακ κι έτσι ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας είναι ένας ισχυρότατος άνθρωπος της Αιγύπτου αφού σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ανήκει στο άμεσο και στενό περιβάλλον του Προέδρου που του εμπιστεύτηκε την διοίκηση της μεγαλύτερης πόλης της Αιγύπτου μετά το Κάιρο και που αριθμεί περί τα 7 εκ. κατοίκους.
Οι λόγοι της επίσκεψης του Δημάρχου Πτολεμαΐδας είναι γνωστοί από την τελευταία δραστηριοποίησή του με προσωπικές επισκέψεις στο Υπουργείου Εξωτερικών και στον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Αθήνα, κατόρθωσε να φτάσει στο Κυβερνητικό Μέγαρο της Αλεξάνδρειας όπου και έγινε δεκτός με μεγαλοπρεπή υποδοχή από τον Ανώτατό της Άρχοντα.

Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας
Ευχαρίστησε κατ΄ αρχας τον Στρατηγό Αντέλ Αλί Λαμπίμπ για την αποδοχή της συνάντησής τους στο Κυβερνητικό Μέγαρο της Αλεξάνδρειας.
Του εξέφρασε την χαρά που αξιώθηκε να επισκεφτεί την ονειρεμένη πόλη με την οποία η Πτολεμαΐδα διατηρεί ακατάλυτους ιστορικούς δρόμους και καμαρώνει ως γενέτειρα του Πτολεμαίου Α΄ του Λάγου που δημιούργησε την ξακουστή σ΄ όλο τον κόσμο βιβλιοθήκη της που έμελλε να καλλιεργήσει τον πολιτισμό και να μεταλαμπαδεύσει την γνώση σ΄ όλο τον κόσμο.
Του επανέλαβε την έντονη επιθυμία του λαού Πτολεμαΐδας να προσεγγίσει την πόλη και τον λαό της Αλεξάνδρειας με πρόθεση προσφοράς στον όποιο τομέα μπορεί, εάν κι εφόσον χρειάζεται ενώ διευκρίνισε πώς η παρουσία των Δημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επιβεβαιώνει την διαχρονική σκέψη κι επιθυμία της ουσιαστικής ΄΄αδελφοποίησης΄΄ των 2 πόλεων και πέραν μίας αυστηρά διοικητικής διαδικασίας.
Του ανέφερε πώς η Πτολεμαΐδα ως ενεργειακή πρωτεύουσα της Ελλάδας και μετά την εξαγγελία της Κυβέρνησης για την δημιουργία του καινοτόμου πόλου Ανάπτυξης αλλά και του Ενεργειακού Ερευνητικού Κέντρου διαθέτει την μοναδική τεχνογνωσία σε ζητήματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος ενώ η Δημοτική επιχείρηση της Τηλεθέρμανσης ως αναπτυξιακό εργαλείο αναμένεται να δώσει την πνοή του μέλλοντος σ΄ ολόκληρη την περιοχή.
Αναφέρθηκε επίσης στις διακρίσεις του Δήμου, των φορέων του, των συλλόγων και των φυσικών προσώπων που διατηρούν συνεχή και επίκαιρη την καταξίωσή του στο πανελλήνιο παρά την έως τώρα γεωγραφική της απομόνωση αλλά και την περιφερειακή της διάσταση ενώ δεν παρέλειψε να συσχετίσει τις μεγάλες επιτυχίες με τις ανάλογες Κοινωνικές Πολιτιστικές και Αθλητικές υποδομές που διαθέτει.
Τελειώνοντας έθεσε στην διάθεση του Κυβερνήτη και επ΄ ωφελεία του Αλεξανδρινού λαού όλες τις κατακτήσεις και σ΄ όλους τους τομείς, αλλά και τις υποδομές του Δήμου Πτολεμαΐδας και εφ΄ όσον ο ίδιος το θελήσει δεν απομένει παρά η σύνταξη και υπογραφή ενός τυπικού πρωτοκόλλου συνεργασίας για μία γόνιμη και αμοιβαία προσέγγιση μεταξύ των δύο πόλεων αφού ήδη όλες οι ενέργειες είναι εις γνώσιν της Ελληνικής Κυβέρνησης, του εξοχότατου Πρέσβη της Αιγύπτου στην Αθήνα αλλά και ξεχωριστών προσωπικοτήτων του Ελληνισμού και των Αιγυπτιωτών.

Ο Κυβερνήτης
Κατ΄ αρχάς εξέφρασε την τιμή που αισθάνεται από την επίσκεψη του Δημάρχου Πτολεμαΐδας και των τέως Δημάρχων αλλά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναφέρθηκε στην αγάπη κι εκτίμηση που τρέφει στους Έλληνες από τα παιδικά του χρόνια αφού μεγάλωσε μαζί τους στην γειτονιά της γενέτειράς του κι έχει μόνον καλές αναμνήσεις απ΄ αυτούς.
Όσον αφορά την πρόθεση του Δήμου Πτολεμαΐδας για σύσφιξη των σχέσεων με τον λαό της Αλεξάνδρειας δήλωσε απερίφραστα και την δική του επιθυμία αλλά και την διαβεβαίωση για συνεργασία σε όλους τους τομείς, και όπως δήλωσε ΄΄θα περιμένουμε σύντομα μία επιτροπή από το Δήμο Πτολεμαΐδας για να συζητήσουμε όλα τα διαδικαστικά θέματα΄΄.
Ευχαρίστησε τον Θεό που σήμερα του δόθηκε η ευκαιρία για την σύνταξη ενός πρωτοκόλλου κι όλα αυτά φυσικά σύμφωνα με το πνεύμα συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου.
Δήλωσε ακόμη πώς οι λαοί της Ελλάδας και της Αιγύπτου είναι ένας λαός και είναι ευτυχείς που έχουν την Ελληνική κοινότητα κι ελπίζουν να ξαναέρθουν Έλληνες ώστε να είναι η Ελληνική Παροικία ανάλογη του πληθυσμού που υπήρχε κάποτε.
Εξέφρασε την επιθυμία του, θεού θέλοντος ν΄ ανταποδώσει την επίσκεψη του Δημάρχου Πτολεμαΐδας.
Ακολούθησε η εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων όπου ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας δώρισε, το έμβλημα του Δήμου που είναι η κεφαλή του Πτολεμαίου του Α΄ Λάγου και αντίγραφο κτερίσματος του Μακεδονικού Τάφου της Σπηλιάς και βιβλία συγγραφέων της περιοχής.
Ο Κυβερνήτης δώρισε στον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας το Έμβλημα της πόλης της Αλεξάνδρειας που είναι ο Φάρος των 7 θαυμάτων της αρχαίας εποχής ενώ σ΄ έναν δίσκο που απεικονίζεται η Κλεοπάτρα ο Κυβερνήτης χαριτολογώντας είπε πώς << Ο Πτολεμαίος είναι δικός μας>> ενώ απαντώντας στο ίδιο πνεύμα ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας του είπε :
<< - Εμείς τον γεννήσαμε, τον αναθρέψαμε αλλά σε σας μεγαλούργησε >>.
Στην επίσκεψη παραβρέθηκε και η Γ.Γ. του Δήμου κ. Ανδρομάχη Τέλιου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάνια Βάνη, ο Σύμβουλος του Δημάρχου Κώστας Νίκου και ο Δημοσιογράφος Κώστας Μαυρίδης ενώ ως διερμηνέας της συζήτησης προσφέρθηκε ο Έλλην Αλεξανδρινός Επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Ασλανίδης.
Η όλη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σ΄ ένα εγκάρδιο κλίμα ενώ η υποδοχή υπήρξε άριστη σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης


Foto

Δεν υπάρχουν σχόλια: