Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες, στους δρόμους της πόλης, για την κατασκευή του μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών Πτολεμαΐδας, το οποίο περιλαμβάνει εγκατάσταση και λειτουργία υπογείων καλωδιώσεων (δικτύων) οπτικών ινών, ενεργού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σύνδεσης και εξοπλισμού ασύρματης δικτύωσης καθώς και πρόσβασης χρηστών του δικτύου.
Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πτολεμαΐδας και της αναδόχου εταιρείας «Elecnet Α.Ε.» για την προμήθεια και εγκατάσταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (Μη.Δ.Ο.Ι.) στην περιοχή της πόλης της Πτολεμαΐδας υπεγράφη το Νοέμβριο του 2007 μετά από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, που διεξήχθη το Μάρτιο του 2007 με προϋπολογισμό του έργου 820.600€. το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης αναφερόμενος στην σημασία του έργου τόνισε ότι « ο Δήμος Πτολεμαΐδας δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ευρυζωνικότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από τα έργα εκατομμυρίων ευρώ που δημοπράτησε μέχρι σήμερα, αλλά και την επιλογή του ως Δήμου που πιλοτικά θα εφαρμόσει προγράμματα ευρυζωνικότητας στη χώρα» και συνέχισε λέγοντας ότι «παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε τελευταίοι τις διαδικασίες, με διαφάνεια καταφέραμε να ολοκληρώσουμε από τους πρώτους δήμους σε επίπεδο περιφέρειας το διαγωνισμό».
Το έργο είναι ενταγμένο στην ευρύτερη δράση «Ανάπτυξη Συμπληρωματικών Ευρυζωνικών Υποδομών (Κατασκευή Μητροπολιτικών Ευρωζωνικών δικτύων Οπτικών Ινών) σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας στο πλαίσιο της κατηγορίας της πράξης 2 «Ανάπτυξη /Υλοποίηση ευρυζωνικών δικτύων τοπικής πρόσβασης του μέτρου 4.2 «Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ’ ΚΠΣ.
Τα οφέλη που θα προκύψουν από το έργο θα είναι πολλαπλά, καθώς η ανάπτυξη του δικτύου
· θα διευκολύνει την απελευθέρωση της αγοράς,
· θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής, μέσω της εξασφάλισης με ηλεκτρονικό τρόπο, ικανοποιητικού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και εμπορικών εφαρμογών.
· Επιπλέον, θα αναβαθμιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ υπάρχει και η προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
· Κατάλληλη δικτυακή υποδομή μπορεί, επίσης, να υποστηρίξει την εποπτεία-προστασία από τις φυσικές καταστροφές και να ενισχύσει άλλες εφαρμογές για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ακόμη μέσω των ευζωνικών δικτύων (οπτικές ίνες) οι χρήστες των νέων τεχνολογιών θα έχουν πολλαπλά οφέλη όπως χαμηλό κόστος χρήσης γρήγορες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, ήχου, video.
Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχύτατα η «ευρυζωνική κουλτούρα» και οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές τοπικής πρόσβασης, με αποτέλεσμα την αύξηση στη ζήτηση ευρυζωνικών υπηρεσιών στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, αλλά και των οικιακών χρηστών και ο Δήμος Πτολεμαΐδας είναι αποφασισμένος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι των νέων τεχνολογιών.
Ο Δήμος Πτολεμαΐδας και ο Δήμος Φλώρινας έχουν υπογράψει ήδη μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη από κοινού των ευρυζωνικών τους δικτύων, καθώς το ίδιο έργο κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή και στη Φλώρινα, επισημαίνοντας ότι αυτή η συνεργασία είναι ανοιχτή και για τους υπόλοιπους γειτονικούς δήμους, γνωρίζοντας πως αυξάνοντας το μέγεθος του δικτύου αυξάνεται αντίστοιχα και η παροχή υπηρεσίας προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες.
Η δημοτική αρχή έχει ως πρώτιστη προτεραιότητα την βελτίωση των βασικών υποδομών όπως είναι:
· Τα δίκτυα της Τηλεθέρμανσης με την εξάπλωσή τους μέχρι και το τελευταίο σπίτι της πόλης
· Τα δίκτυα της Δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης
· Καθώς και τα δίκτυα νέων τεχνολογιών όπως είναι τα ευρυζωνικά και οι οπτικές ίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: