Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Η ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙ Α ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Η τελευταία συνεδρία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου για την περίοδο 2007-2008 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με εισηγήτρια την κ. Μάγδα Τσολάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νευρολογίας του Α.Π.Θ. και πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer με θέμα «Η χαρά στην οικογένεια: κατάκτηση, γονίδιο ή δώρο;»;
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης στο χαιρετισμό του, καλωσορίζοντας την κ. Τσολάκη, αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές δομές που διαθέτει η Πτολεμαϊδα, η οποία φημίζεται, όπως τόνισε, για το υψηλό μορφωτικό της επίπεδο. Ο κ. Τσιούμαρης επεσήμανε ότι οι προσπάθειες του Δήμου στον τομέα αυτό συνεχίζονται, ενώ αναφερόμενος στο Ανοιχτό- Λαϊκό Πανεπιστήμιο τόνισε ότι «έχουν περάσει εξαιρετικές προσωπικότητες, οι οποίες μας έκαναν σοφότερους σε πολλά ζητήματα». «Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά φιλοξενήσαμε πολύ σημαντικούς ομιλητές για ένα πραγματικά ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό της εφηβείας» είπε ο κ. Τσιούμαρης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στη δημοτική εφημερίδα, σε ειδικό ένθετο, θα φιλοξενηθούν όλες οι εισηγήσεις.
Η κ. Τσολάκη αναφερόμενη στο τι είναι χαρά είπε «η χαρά που προσφέρουν τα διάφορα υλικά αγαθά, είναι εύθραυστη. Συχνά τα πλούτη και τα αξιώματα χάνονται. Οι διασκεδάσεις τελειώνουν. Τα νιάτα φεύγουν . Η ευχαρίστηση διαρκεί όσο διαρκεί το ματς, ο χορός. Κατόπιν όλα σβήνουν και επανέρχεται το αίσθημα της μοναξιάς, πολλές φορές και της αηδίας».
Προσεγγίζοντας το θέμα της χαράς από την οπτική της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας είπε «Το χαίρειν εν Κυρίω είναι κάτι πολύ διαφορετικό από την χαρά του κόσμου. Η εν Κυρίω χαρά είναι η χαρά μετά από ένα νικηφόρο αγώνα κατά της αμαρτίας. Η χαρά του κόσμου αρχίζει με ευχάριστα αλλά τελειώνει με λυπηρά. Είναι ατελής και εφήμερη. Η ηδονή της αμαρτίας είναι μια σωματική χαρά. Οι κοινωνικές σχέσεις δημιουργούν ψυχική ευφορία και διάθεση ικανοποιήσεως . Η εργασία των παθών κολακεύει τη σάρκα και ναρκώνει το συναίσθημα. Τα ταξίδια, τα θεάματα, οι διασκεδάσεις διασκεδάζουν τους προβληματισμούς και ανακουφίζουν πρόσκαιρα από την ένταση της καθημερινότητας. Δεν φέρνουν όμως αλλαγή στην ψυχή. Οι προσπάθειες για την κατάκτηση της χαράς αποβαίνουν άκαρπες».
Σχετικά με την κατάκτηση της χαράς, η κ. Τσολάκη είπε «το να κατακτήσεις την ευτυχία είναι κατόρθωμα. Το να τη διατηρήσεις είναι κατάκτηση. Το να την απολαύσεις είναι θρίαμβος», ενώ είπε πως αν θέλει κάποιος να είναι χαρούμενος, πρέπει να δίνει.
Η κ. Τσολάκη αναφέρθηκε, επίσης, στη σκοπιμότητα της λύπης «οι δοκιμασίες της ζωής κάνουν σε μας ό,τι κάνουν οι καταιγίδες στις βαλανιδιές: μας ριζώνουν. Και ό,τι η φωτιά στις ζωγραφιές της πορσελάνης. Τις κάνουν διαρκείς».
Την εκδήλωση προλόγισε η υπεύθυνη για τη λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, αρμόδια Αντιδήμαρχος Τάνια Βάνη- Κεχαγιά, η οποία ευχαρίστησε όλους τους σπουδαστές για τη συμμετοχή τους και ζήτησε τις δικές τους προτάσεις για την επιλογή της θεματικής του νέου κύκλου σπουδών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής των μικρών μαθητών του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της κ. Τούλας Χαριτίδου με 150 έργα, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες.





Δεν υπάρχουν σχόλια: