Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη πραγματοποίησε χθες Τετάρτη ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης ΔΕΗ Α.Ε. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Λάππας.
Παλιός γνώριμος (από το 1992) με το νέο Διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ, ο κ. Τσιούμαρης ο οποίος ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας είχε εποικοδομητική και άκρως ενδιαφέρουσα συνεργασία με τον κ. Λάππα ως εκπροσώπου των εργαζομένων στην ΔΕΗ για την προοπτική έλευσης του φυσικού αερίου στην περιοχή. Μεταξύ των δύο ανδρών αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος ενώ ο κ. Λάππας έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο της συνύπαρξης με τη ΔΕΗ και της καλής σχέσης που πρέπει να έχουν οι δύο πλευρές.
Ο κ. Τσιούμαρης επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει και θέλει τη ΔΕΗ στην περιοχή με όρους σεβασμού προς την τοπική κοινωνία για την συνολική ανάπτυξη της περιοχής. Εξέφρασε εντούτοις, το παράπονό του για το γεγονός ότι δεν εκτιμήθηκε όσο θα έπρεπε από την πλευρά της ΔΕΗ η ξεκάθαρη θέση του δήμου Πτολεμαΐδας προς την επιχείρηση και την συνύπαρξης της με την τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά του ο Γενικό Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ παρουσίασε στον δήμαρχο Πτολεμαΐδας τα σχετικά έγραφα της ΔΕΗ, σύμφωνα με τα οποία ήδη ζητήθηκε (μετά την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ) από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η άδεια για την κατασκευή και λειτουργία στην Πτολεμαΐδα νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας συνολικής ισχύος 450 MW, κάτι που σημαίνει έμπρακτα το ενδιαφέρον τον στελεχών της επιχείρησης διατήρηση του ενεργειακού κέντρου της χώρας στην περιοχή. Όπως επίσης το έγγραφο της ΔΕΗ Α.Ε. σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση των δύο οικισμών Μαυροπηγής και Ποντοκώμης που ο κ. Τσιούμαρη θα χρησιμοποιήσει στην εισήγησή του για το δάσος της Μαυροπηγής.
Ο κ. Τσιούμαρης ενημέρωσε για το ενδιαφέρον του δήμου Πτολεμαΐδας σχετικά την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης της νέας μονάδας και την όλη εξέλιξη της κατασκευής της. Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του δήμου σε σχέση με το δασάκι του τοπικού διαμερίσματος Μαυροπηγής που βρίσκεται εντός του ομωνύμου Ορυχείου που συνεχώς διευρύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: