Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΔΙΚΚΑ


Πενήντα φοιτητές και δύο καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, ο οποίος τους ξενάγησε στο Φράγμα του Περδίκκα.
Στην ξενάγηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Κώστας Πολυχρονίδης, η διευθύντρια της ΔΕΤΗΠ Ιωάννα Καλαϊτζίδου και ο Πρόεδρος του Τ.Σ. του Περδίκκα Κοσμάς Σιδηρόπουλος.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε στους φοιτητές τις προτάσεις που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή στο 4ο ΕΣΠΑ, για την αξιοποίηση του φράγματος στον γεωργικό και τουριστικό τομέα.
Ο κ. Τσιούμαρης αναφερόμενος και στην αξιοποίηση της Ιπτάμενης Τέφρας είπε ότι αποτελεί καλό συστατικό τσιμέντου, σκυροδέματος, οδοποιΐας και στεγανοποίησης, ενώ παρότρυνε τους φοιτητές, εάν το θελήσουν, να συνεργαστούν στενά με τον Δήμο για την στεγανοποίηση του Φράγματος και γενικά την ανάπτυξη της περιοχής του.
Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στην αποστολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου υπογράμμισε τον ενεργειακό ρόλο του Δήμου Πτολεμαΐδας στην χώρα αλλά και στον πόλεμο που δέχεται καθημερινά από την διαρκή ταύτισή του με την ρύπανση τονίζοντας: « Άλλού υπάρχει το πρόβλημα. Απλά βολεύει σε πολλούς και για τεράστια οικονομικά συμφέροντα να διασύρεται η πόλη μας, η οποία πρόσφατα απέσπασε το 1ο Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «Οικόπολης 2007». Άλλωστε τα στοιχεία είναι τεκμηριωμένα επιστημονικά και μετρήσιμα γι’αυτό και τα γνωστοποιούμε στους αξιότιμους κ.κ. καθηγητές αλλά και στους μελλοντικούς επιστήμονες».Ο Αναπλ. Καθηγητής – Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Ιωάννης Διαμαντής, γνώστης του Φράγματος του Περδίκκα από φοιτητής, δήλωσε άκρως ικανοποιημένος από την ξενάγηση στην περιοχή αλλά και από τις προοπτικές που έχει το συγκεκριμένο φράγμα για την ανάπτυξη του τουριστικού και πρωτογενή τομέα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: