Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ Η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΣΤΟ 77ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ- ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη, για πρώτη φορά σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας από τις 16-18 Μαΐου το 77ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών- Γυναικών, στο οποίο συμμετείχαν 500 αθλητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.
Εκτός από τους 57 ελληνικούς συλλόγους συμμετείχαν στους αγώνες (εκτός συναγωνισμού) και οι ολυμπιακές Ομάδες της Αιγύπτου, του Ουζμπεκιστάν και της Σερβίας.
Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος ευχαρίστησε την Κολυμβητική Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που έδειξε στον Δήμο Πτολεμαΐδας, να διοργανώσει αυτή την κορυφαία εκδήλωση και μάλιστα μέσα σε διάστημα λιγότερο των επτά μηνών λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. "Η Πτολεμαΐδα είναι έτοιμη και πρόθυμη να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα και να φιλοξενεί κορυφαίους αθλητές, οι οποίοι θα αποτελέσουν τα πρότυπα της νέας γενιάς του τόπου μας", τόνισε ο κ. Τσιούμαρης.
Απευθυνόμενος ο κ. Τσιούμαρης στους κολυμβητές και στις κολυμβήτριες, που επισκέφθηκαν την Πτολεμαΐδα, αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται ο Δήμος Πτολεμαΐδας καθημερινά από τη διαρκή ταύτισή του με τη ρύπανση "ίσως όταν ακούσατε ότι το 77ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στη Πτολεμαΐδα να είχατε κάποιους ενδοιασμούς. Η Πτολεμαΐδα προσφέρει το 75 % της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα μας, όμως δυστυχώς γι' αυτούς που την πολεμούν σήμερα παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα, καθώς σε τακτική βάση βγάζει "πρωταθλητές" σε όλα τα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά επίπεδα".
Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η απόφαση να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πτολεμαΐδα ήταν ομόφωνη και βασίστηκε σε δύο λόγους. Πρώτον, στη διάθεση της Ομοσπονδίας για αποκέντρωση των αγώνων και δεύτερον στο γεγονός ότι η Πτολεμαΐδα διαθέτει ένα καταπληκτικό Κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων. "Στην Πτολεμαΐδα βρήκαμε ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια της Ελλάδος και την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου, τον οποίο ευχαριστώ δημόσια για την ηθική και υλική βοήθεια που είχαμε", επεσήμανε ο κ. Διαθεσόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα διεξαχθεί στην Πτολεμαΐδα το FINAL FOUR Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Ανδρών.

ΤΟ FINAL FOUR ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του 77ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών, η Πτολεμαΐδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει του χρόνου το FINAL FOUR ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ.
Η πρόταση κατατέθηκε από τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλο στο Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, ο οποίος την αποδέχτηκε τονίζοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να καθιερωθεί ο Δήμος μας, μετά από ενεργειακή πρωτεύουσα της χώρας, σε συμπρωτεύουσα της Κολύμβησης, καθώς το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων μπορεί να φιλοξενεί σε τακτά χρονικά διαστήματα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
Στο μεταξύ την Πτολεμαΐδα των διακρίσεων και των βραβείων παρουσίασε στους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν τον Δήμο μας, προκειμένου να καλύψουν το 77ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης κατά την διάρκεια δείπνου που τους παρέθεσε: "Η Πτολεμαΐδα δεν είναι αυτή που ορισμένοι σκοπίμως θέλουν να παρουσιάζουν κάνοντάς την συνώνυμο της ρύπανσης, ακόμη και αν πρόκειται για περιοχές που αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικό πρόβλημα και απέχουν 60 χλμ. από τον Δήμο μας. Η Πτολεμαΐδα τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των διακρίσεων σε όλους τους τομείς".
Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Διαθεσόπουλος από την πλευρά του υποογράμμισε ότι η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για την Πτολεμαΐδα είναι λανθασμένη και γι' αυτό αντέδρασαν αρχικά μερικοί με την ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας να διεξαχθούν εδώ οι αγώνες, γεγονός που τελικά δικαίωσε την επιλογή. "Εντυπωσιαστήκαμε από την φιλοξενία σας και από την συνεργασία που είχαμε με τον Δήμο. Σας προτείνουμε του χρόνου να διεξαχθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας το FINAL FOUR Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Ανδρών με την συμμετοχή των καλύτερων ομάδων της Ελλάδας, Ολυμπιονικών και κορυφαίων αθλητών", τόνισε ο κ. Διαθεσόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 77ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σημειώθηκαν προκρίσεις αθλητών για την Ολυμπιάδα του Πεκίνου, το Πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Στην τελετή λήξης των αγώνων ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημ. Διαθεσόπουλο, ευχαριστώντας τον για το ρίσκο που πήρε επιλέγοντας να διεξαχθούν οι αγώνες στην Πτολεμαΐδα, εντάσσοντάς την στην Εθνική Κολυμβητική οικογένεια, αλλά και για τα 26 χρόνια προσφοράς του στο χώρο.
Τα αποτελέσματα των αγώνων αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.dkpt.gr

Οι διακρίσεις των αθλητών

1η μέρα

Ο Γιάννης Γιαννούλης, πέφτοντας πρώτος με την ομάδα του ΠΑΟΚ στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4x200μ ελεύθερο, πέτυχε επίδοση 1:49.26, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό του εξασφαλίζει θέση στην τετράδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μάλιστα, είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα μετά από αυτή του Ανδρέα Ζήσιμου. «Όλα τα παιδιά που αγωνίζονται αύριο είναι μεγάλα ονόματα, ικανά να ξεπεράσουν το όριο μου. Δεν φοβάμαι κάποιον ιδιαίτερα. Πιστεύω, όμως, ότι τελικά θα είμαι στους Ολυμπιακούς», τόνισε την Παρασκευή μετά το επίτευγμα του ο Γιαννούλης. Εκτός από το όριο του Γιαννούλη, επιβεβαιώθηκαν τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τους Κοκκώδη (στα 200μ Μικτή Ατομική 2.01.), Γιαννιώτη (στα 400μ Ελεύθερο, 3:51.13), τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων του Βελιγραδίου από τους Αραμπατζή (200 μ. Πεταλούδα 2.02.34), Κολιόπουλο (50 μ. Ελεύθερο 23.69), Καλαργάρης (50μ. Ελεύθερο 23.36), Χαλκίδη (200μ Μικτή Ατομική 2.21.68), Πετραδάκη (100μ. Υπτιο, 1.05.27), Χαρίση (100 Υπτιο, 1.05.14), Μανιού (400μ Ελεύθερο, 4.17.29), Τσιάλτα (200μ Πεταλούδας 2.16.95), Βουρνά (50μ Ελεύθερο 26.42) και τα όρια για το Παγκόσμιο Εφήβων Νεανίδων του Μεξικού από τους Αραμπατζή, Μανιού, Τερζή (200 μ. Πεταλούδα, 2.13.48).
Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Άρης Γρηγοριάδης τερμάτισε πρώτος στην κούρσα των 100μ. ύπτιο κατά την πρώτη ημέρα του 77ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κολύμβησης στην Πτολεμαϊδα. Ο ίδιος εξήγησε το γιατί, λέγοντας: «Ημουν κουρασμένος από το Ακρόπολις. Έμεινα, όμως, ικανοποιημένος από την προσπάθεια και την επίδοσή μου».

2η μέρα

Η Ελένη Κωστή "έκλεψε" την παράσταση στην 2η ημέρα του 77ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που φιλοξενείται στην Πτολεμαΐδα. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού, στα 200μ. ελεύθερο, "έπιασε" το χαμηλό όριο (2.01.08) για το Πεκίνο, τερματίζοντας πρώτη στην κούρσα της με 2.00.97. Το δεδομένο δεν διαφοροποιήθηκε, από την άλλη, για τον Γιάννη Γιαννούλη του ΠΑΟΚ, ύστερα από τον χθεσινό του χρόνο στα 4x200 ελεύθερο (1.49.26). Γεγονός που τον καθιστά μέλος της ολυμπιακής αποστολής για το ΠεκίνοΑπό εκεί και πέρα, πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. πεταλούδα κορασίδων πέτυχε η Κρίστελ Βουρνά με χρόνο 28.00, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε η ίδια, με χρόνο 28.10, από τις 3 Μαρτίου 2008 στους Βαλκανικούς Αγώνες Εφήβων Νεανίδων στο Πιτέστι Ρουμανίας. Τέλος, λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας για τα 200μ. ελεύθερο ανδρών γνωστοποιήθηκε πως η κούρσα θα ήταν η τελευταία για τον Δημήτρη Μαγγανά του ΟΣΦΠ.


Με απόλυτο κυρίαρχο τον Ολυμπιακό στους Άνδρες, στις Γυναίκες και στη γενική κατάταξη έπεσε σήμερα η αυλαία του 77ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης.Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν τον 49ο τίτλο στην ιστορία τους, αφήνοντας- στη γενική κατάταξη- στη δεύτερη θέση τον ΠΑΟΚ και στην τρίτη τον Αρη. Καλύτερος αθλητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Αρης Γρηγοριάδης του Αρη, ο οποίος δεν έκρυψε τη στενοχώρια του για την απώλεια του Κυπέλλου από το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου του. Καλύτερη αθλήτρια αναδείχτηκε η Ελένη Κωστή του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: