Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΟΥΛΟΥ


Ξεκίνησε το έργο ανάπλασης και αξιοποίησης του ποταμού Σουλού της Πτολεμαΐδας το οποίο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Γ’ ΚΠΣ με το ποσό των 633.750 χιλ Ευρώ.
Η περιοχή, που αναμορφώνεται, από τη Γέφυρα της επαρχιακής οδού προς Δ.Δ. Γαλάτειας, αποτελεί συνέχεια του ήδη διαμορφωμένου αρχικού τμήματος της τάφρου και συνδετήριο κρίκο με τον ποταμό Σουλού. Ακολουθώντας την ίδια λογική του πρώτου περιπατητικού διαδρόμου θα δημιουργηθούν στα δύο επίπεδα του αναχώματος ένα περιπατητικός διάδρομος και ένας ποδηλατόδρομος συνολικού μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων. Ο περιπατητικός διάδρομος θα κατασκευαστεί στο υψηλότερο επίπεδο του αναχώματος και θα έχει σε αρκετά σημεία χώρους στάσης και ξεκούρασης, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους περιπατητές να ξεκουραστούν και να συνεχίσουν με ηρεμία τον περίπατό τους μέχρι τον Σουλού, όπου η βλάστηση είναι ψηλή και πυκνή. Ο πεζόδρομος σε πέντε σημεία θα έρχεται σε επαφή με τον ποδηλατόδρομο, όπου θα υπάρχει παράπλευρη διέλευση πεζών και ποδηλάτων. Ανά 100 περίπου μέτρα θα κατασκευαστούν συνολικά εννέα καθιστικά, ενώ και στον ποδηλατόδρομο θα δημιουργηθούν επτά χώροι στάσης. Ο κάτω διάδρομος θα δίνει τη δυνατότητα σε ιππείς να ακολουθούν την ίδια διαδρομή δίχως να εμποδίζει η μια χρήση την άλλη.
Η προτεινόμενη μελέτη περιλαμβάνει τη φύτευση μεγάλων δένδρων, ενώ θα γίνεται εναλλαγή των ειδών και ιδιαίτερη φύτευση στο χώρο των καθιστικών. Πρόβλεψη υπάρχει επίσης για φωτιστικά σώματα τα οποία θα τοποθετηθούν κατά μήκος της τάφρου.
Η αξιοποίηση της περιμετρικής τάφρου του ποταμού Σουλού θα δώσει ανάσα στην Πτολεμαϊδα και θα αποτελέσει χώρο εκτόνωσης και εκδρομής για τους κατοίκους της, αναβιώνοντας ρομαντικές στιγμές του παρελθόντος, τότε που όλη η πόλη και τα περίχωρα ζούσαν εκεί τις όμορφες στιγμές των εκδρομών και των οικογενειακών συγκεντρώσεων. Η παράδοση του έργου αυτού κάνει πράξη μια ακόμη προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Πτολεμαΐδας και επιβεβαιώνει το πραγματικό ενδιαφέρον για την ποιότητα ζωής στην περιοχή.
Το συνολικό εγχείρημα εντάσσεται στην πρόθεση εξεύρεσης χώρων αναψυχής και άθλησης όπως αποδεικνύεται από τη χρήση του ανοιχτού σταδίου στίβου (ΔΑΚ), του περιπατητικού δρόμου της οδού Νοσοκομείου-Γέφυρας Γαλάτειας-Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που προσφέρουν διεξόδους στους πολίτες για ευεργετικούς για την σωματική υγεία περιπάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: