Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ 5Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


Περισσότερα από 200 παιδιά συμμετείχαν στο 5ο Φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από τον Σύλλογο Φίλων Εικαστικών Τεχνών (Σ.Φ.Ε.Τ.Ε.) Άρη Γαρουφαλίδη, υπό την αιγίδα του Δήμου Πτολεμαΐδας.
Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν «το περιβάλλον» και οι μικροί καλλιτέχνες εμπνευσμένοι από τα χρώματα και την ομορφιά της φύσης ζωγράφισαν πολύχρωμα λουλούδια, καταπράσινα δέντρα, ποτάμια, θάλασσες και καθαρό ουρανό.
Στο μήνυμά της η αρμόδια αντιδήμαρχος πολιτισμού Τάνια Βάνη αναφερόμενη στον πετυχημένο αυτό θεσμό υπογράμμισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον μας, έτσι ώστε να γίνουν μελλοντικά υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες.
«Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής σημειώνει μεγαλύτερη επιτυχία και αυτό αποδεικνύεται από την συμμετοχή των παιδιών. Είναι μια αξιόλογη πρωτοβουλία του Σ.Φ.Ε.Τ.Ε. και σε όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες ο Δήμος Πτολεμαΐδας είναι αρωγός», τόνισε η κα. Βάνη παροτρύνοντας όλους τους συλλόγους να δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις τους.
Η πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Τ.Ε. Καίτη Μπαλτζοπούλου από την πλευρά της ευχαρίστησε τον Δήμο Πτολεμαΐδας για την κάλυψη όλων των υλικών που χρησιμοποίησαν οι μικροί «ζωγράφοι» για τους πίνακές τους και αναφερόμενη στον στόχο αυτού του θεσμού τόνισε ότι είναι να μάθουν τα παιδιά την μαγεία της ζωγραφικής, να εξοικειωθούν με τα πινέλα και να δημιουργήσουν χρωματικούς συνδυασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: