Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ


Το αναπτυξιακό μέλλον του Δήμου Πτολεμαΐδας, οι μετεγκαταστάσεις των Τοπικών Διαμερισμάτων Μαυροπηγής και Ποντοκώμης, η έλευση τριτοβαθμίων Σχολών εκπαίδευσης, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς και θέματα καθημερινότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με την νεοεκλεγείσα Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας ευχαρίστησε το Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει και για την αγαστή συνεργασία του με τη δημοτική αρχή κάνοντας εκτενή αναφορά στα ζητήματα που έθεσαν ζητώντας να τα μεταφέρουν σε όλα τα μέλη του εμπορικού κόσμου.
Αναλυτικά ο κ. Τσιούμαρης υπογράμμισε:
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
· αυτήν την στιγμή στο δήμο Πτολεμαΐδας υπάρχει μια «κοσμογονική» αλλαγή σε θέματα ανάπτυξης, καθώς προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η αξιοποίηση κυρίως του χώρου στης ΑΕΒΑΛ και η μετατροπή της σε ΒΙΟΠΑ με έκδηλο ενδιαφέρον 194 επιχειρήσεων και με τη δημιουργία 2500 θέσεων εργασίας. Επίσης ρόλο θα παίξει η ίδρυση και λειτουργία του Καινοτόμου Πόλου Ανάπτυξης, οι εγκαταστάσεις των θερμοκηπιακών δράσεων, που θα αναπτυχθούν κατά την σύνδεση της Τηλεθέρμανσης με τον ΑΗΣ Καρδιάς.
· Η Πτολεμαΐδα απέκτησε την ταυτότητά της ενεργειακής καρδιάς της Ελλάδας και συνδέεται με ένα δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων
· Πρωταθλήτρια της διοργάνωσης Πανελλαδικών αθλητικών γεγονότων

ΣΧΟΛΕΣ

· Η σχολή εκπαίδευσης Δημοτικής αστυνομίας τη νέο εκπαιδευτική χρονιά θα φιλοξενήσει περί τους 300 νέους σπουδαστές αποκτώντας την δυναμική μιας τριτοβάθμιας σχολής.
· Το φθινόπωρο ο Δήμαρχος θα έχει άλλη μία συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος θα επισκεφτεί την περιοχή προωθώντας τα ζητήματα της έλευσης Πανεπιστημιακών Σχολών
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο δήμος Πτολεμαΐδας στις 30 και 31 Μαΐου θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους κατοίκους των Τοπικών διαμερισμάτων Μαυροπηγής και Ποντοκώμης, προκειμένου να ενημερωθούν για τις προτάσεις του δήμου και τις ενδεδειγμένες περιοχές σχετικά με τη μετεγκατάσταση των δύο οικισμών.

ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

· Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, που στόχος της δημοτικής αρχής είναι να λυθεί μέσα στην τετραετία με την συνεργασία και του εμπορικού συλλόγου. Υπογράμμισε το γεγονός ότι οι άδειες δίδονται υπέρμετρα από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης με αποτέλεσμα ο δήμος να μην μπορεί να χωροθετήσει όλους τους εκθέτες λόγω της περιορισμένης έκτασης της λαϊκής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

· Σε αντίθεση με τη διάθεση του Εμπορικού Συλλόγου να προστατεύσει την εικόνα της πόλης υπάρχουν (ωστόσο) συμπολίτες καταστηματάρχες έμποροι που εξακολουθούν να εκθέτουν χωρίς άδειες σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης. «Ως δημοτική αρχή είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τις όποιες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πτολεμαΐδας και της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου.

ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΦΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης και η διοίκηση του Εμπορικού συλλόγου δεσμεύτηκαν να παραμείνουν σε συνεχή επαφή έχοντας περιοδικά συναντήσεις εξετάζοντας την πορεία των συμφωνηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: