Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ


Την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Πτολεμαϊδα (Σ.Δ.Ε.) ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης. Όπως τόνισε ο κ. Τσιούμαρης το σύνθημα των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας είναι «δεν είναι αργά» και πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική δομή, η οποία εφαρμόζεται στα πλαίσια της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού ενηλίκων, που έχουν απομακρυνθεί από τη βασική εκπαίδευση και δε διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες, ώστε να προσαρμοστούν στις σύγχρονες επαγγελματικές απαιτήσεις. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα σε νέους άνω των 18 που είχαν εγκαταλείψει το σχολείο, να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εννιάχρονη εκπαίδευση.
Η ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Πτολεμαΐδα έγινε ύστερα από εισήγηση του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε) και του γενικού γραμματέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κων/νου Τσαμαδιά και μετά από τη συνεχή και άριστη συνεργασία με το Δήμαρχο Πτολεμαΐδας για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων λειτουργίας του. Στα Σ.Δ.Ε. εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα ταχύρρυθμης δημοτικής και γυμνασιακής εκπαίδευσης και στους αποφοίτους χορηγείται απολυτήριος τίτλος, ισότιμος προς το απολυτήριο του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Ο τίτλος επιτρέπει την εγγραφή στο Ενιαίο Λύκειο, στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.) και στα μεταγυμνασιακά Ι.Ε.Κ., καθώς και την παρακολούθηση ορισμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας προσφέρει, επίσης, ουσιαστική μόρφωση, γνώση αγγλικής και χρήση Η/Υ και συμβουλευτικές υπηρεσίες και σύνδεση με την αγορά εργασίας, αλλά και ψυχολογική στήριξη σε μαθησιακές δυσκολίες της ενήλικης ζωής. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες και ορίζεται σε 20 ώρες την εβδομάδα, οι οποίες πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι να κατοικούν στην περιοχή.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο σχολείο Βούλγαρη και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2463055709 ή να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Ε, προκειμένου να προμηθευτούν τις αιτήσεις.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας έρχεται να προστεθεί στις σημαντικές δομές του Δήμου Πτολεμαΐδας μετά το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την πύλη του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, αλλά και την έδρα του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: