Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΘΥΡΙΔΕΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Μια ακόμα δομή για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας θα λειτουργήσει με έδρα την Πτολεμαΐδα. Πρόκειται για τις θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ και του Γ’ Κ.Π.Σ. με εφτάμηνη διάρκεια (1/5- 30/11/2008), για τις οποίες γίνονται προσπάθειες να ενσωματωθούν στο Δ’ ΚΠΣ και να μεταστεγαστούν σε δομές του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η περαιτέρω βιωσιμότητα και ανάπτυξη του προγράμματος
Σκοπός των θυρίδων είναι να ενημερώσουν και να συμβουλεύσουν τους νέους όχι μόνο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και όσους έχουν πρόωρα εγκαταλείψει την εκπαιδευτική διαδικασία για διάφορους λόγους, σχετικά με τις δυνατότητες και τις διαδικασίες που υπάρχουν ώστε να δημιουργήσουν μια δική τους επιχείρηση με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία, η οποία θα τους επιτρέψει τόσο να παραμείνουν μόνιμα στον τόπο καταγωγής τους, όσο και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια επαγγελματική σταδιοδρομία με μακρόχρονη βιωσιμότητα.
Η στελέχωση της κάθε Θυρίδας θα γίνει με τέσσερα (4) άτομα για την έδρα της θυρίδας και από ένα (1) άτομο (Π.Ε.) για τις περιοχές που θα καλύπτει η θυρίδα και θα την πλαισιώνουν με την μορφή δικτύου, ώστε να υπάρχει ανταπόκριση σε κάθε νομό της κάθε περιφέρειας. Ειδικά για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προβλέπεται η λειτουργία μιας θυρίδας και τριών κόμβων. Η έδρα της Θυρίδας θα βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα και οι κόμβοι θα βρίσκονται στις πρωτεύουσες των υπολοίπων Νομών της Περιφέρειας. Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι οι θυρίδες καλύπτουν όλη την περιφέρεια και μπορούν όλοι οι νέοι από το σύνολο της περιφέρειας να απευθύνονται σε αυτές.
Για τα τέσσερα στελέχη της κάθε Θυρίδας απαιτείται οι δύο να είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (εκ των οποίων ο ένας θα είναι συντονιστής), ο τρίτος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και ο τέταρτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κατά προτίμηση μεταδευτεροβάθμιας απόφοιτος Ι.Ε.Κ.). Τα στελέχη του δικτύου θα είναι Π.Ε. Σημειώνεται ότι όλα τα στελέχη των θυρίδων θα οριστούν και θα αμειφθούν από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Οι ενημερωτικές δράσεις θα λάβουν χώρα σε όλα τα Λύκεια, τα Ι.Ε.Κ., τα Α.Τ.Ε.Ι. και τα Πανεπιστήμια της Περιφέρειας, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί, ώστε να ενημερωθούν για το πρόγραμμα όλοι οι νέοι της κάθε περιοχής. Οι περαιτέρω συμβουλές και ενημερωτικές βοήθειες για τους ενδιαφερόμενους θα δίνονται στα γραφεία που θα στεγάζεται η κάθε Θυρίδα ή ο κάθε κόμβος που θα συνδέεται με την κεντρική θυρίδα. Θα υπάρχει επίσης κεντρικό πληροφορικό σύστημα που θα παρέχει άμεσες πληροφορίες συνδεδεμένο με διεθνείς αλλά και εσωτερικές διαδικτυακές πύλες σχετικά με τα προγράμματα συμβουλευτικής και χρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: