Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΕΒΑΛ

Επαφές και συνεργασίες με ενδιαφερόμενους φορείς και επενδυτές έχει ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, προκειμένου να προωθήσει την υποψηφιότητα του χώρου της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ να φιλοξενήσει τις δραστηριότητες των πυλώνων ενέργειας και περιβάλλοντος των ινστιτούτων και των κέντρων έρευνας, που θα λειτουργήσουν στην Πτολεμαϊδα.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μετατραπεί η περιοχή σε πρότυπο κέντρο έρευνας- επίδειξης και επιχειρηματικότητας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος με δράσεις που θα επικεντρωθούν στους άξονες καινοτομία, επίδειξη, επιχειρηματικότητα και τεχνική υποστήριξη με ερευνητικούς φορείς, φορείς του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι η ίδρυση και η λειτουργία ερευνητικών ινστιτούτων στην Πτολεμαϊδα είναι εξίσου σημαντική με την ίδρυση τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που αποτελεί πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής και της κοινωνίας της Πτολεμαϊδας.
Ο κ. Τσιούμαρης εκτιμώντας τη σημασία της αξιοποίησης των διαθέσιμων χώρων της πρώην ΑΕΒΑΛ με άξονα την ενέργεια καλεί κάθε ενδιαφερόμενο φορέα να προετοιμάσει τις προτάσεις του, ώστε να συμμετέχει στη μεγάλη αυτή προσπάθεια του Δήμου Πτολεμαϊδα, που θα αλλάξει ριζικά το πρόσωπο της περιοχής και θα δημιουργήσει νέα πρότυπα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: