Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Άνοιξε τις πύλες του το Ανοιχτό- Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Πτολεμαϊδας για 7η συνεχή χρονιά με θεματικό κύκλο «Οι νέοι στη σύγχρονη κοινωνία».
Η τελετή έναρξης και αγιασμού πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρουσία του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου, φορέων και πλήθους κόσμου.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον και τη διάθεση των πολιτών να πλουτίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και στο υψηλό μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής. Υπογράμμισε, δε, ιδιαίτερα την επιλογή της θεματολογίας των φετινών συναντήσεων, επισημαίνοντας πως εκτός του ότι ήταν απαίτηση των σπουδαστών, των νέων και της τοπικής κοινωνίας συνολικά, πρόκειται για θέματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ανθρώπους κάθε ηλικίας, ενώ οι εισηγητές είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και έρχονται αφιλοκερδώς να προσφέρουν τις γνώσεις τους.
Ο κ. Τσιούμαρης είπε χαρακτηριστικά: «στο Δήμο Πτολεμαϊδας υπάρχει ένας πλήρης κύκλος μορφωτικών δραστηριοτήτων που συνεχίζουν να κρατούν την Πτολεμαϊδα στο υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Ανακοινώθηκε η Σχολή Μαιευτικής του ΤΕΙ στην πόλη της Πτολεμαϊδας, εγκαινιάστηκε η πύλη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας με έδρα στην Πτολεμαϊδα. Ανακοινώθηκε η Σχολή Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών, λειτουργούν οι σχολές γονέων και το κέντρο δια βίου μάθησης του Κ.Ε.Ε. στην Πτολεμαϊδα. Όλες αυτές είναι υποδομές σημαντικές για τον τόπο».


Την εναρκτήρια εισήγηση έκανε ο Ψυχίατρος – Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικού τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Κρίτων Χριστιανόπουλος, που εισηγήθηκε το πολύ ενδιαφέρον θέμα ¨Προβληματισμοί της Εφηβείας¨.
Στα οφέλη που προκύπτουν μέσα από τη λειτουργία των Ανοιχτών Πανεπιστημίων παρέχοντας τη δυνατότητα πολύτιμων και εξειδικευμένων γνώσεων, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας.Τα μαθήματα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου θα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας και θα ολοκληρωθούν το Μάιο του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: