Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΣΤΑΣ ΑΓΩΝΩΝ AYTOKINHTOY

O Δήμος Πτολεμαϊδας πάντα πρωτοπόρος σε καινοτομίες και νέες ιδέες σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το θεσμό των Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η διερεύνηση της βέλτιστης αξιοποίησης συγκεκριμένων ακινήτων, ιδιοκτησίας του Δήμου. Τα προτεινόμενα έργα προς ένταξη στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ είναι:
- Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κατασκευή Εμπορικού Πολύκεντρου σε συνδυασμό με χώρο υπόγειας στάθμευσης οχημάτων σε ακίνητο του Δήμου Πτολεμαϊδας.
- Δημιουργία Εμπορευματικού- Διαμετακομιστικού Κέντρου και συναφών έργων (σταθμός Βαρέων Οχημάτων) στην πρώην λιπασματοβιομηχανία ΑΕΒΑΛ.
- Κατασκευή Δημαρχείου Πτολεμαΐδας και χώρου υπόγειας στάθμευσης οχημάτων σε ακίνητο του Δήμου Πτολεμαϊδας.
- Κατασκευή Αυτοκινητοδρομίου στην Πτολεμαϊδας και ειδικότερα στο χώρο αποθέσεων στα παλιά ορυχεία της ΔΕΗ.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στο έργο της κατασκευής του αυτοκινητοδρομίου (πίστα αγώνων) αποτελεί μια καινοτόμα και αναπτυξιακή πρωτοβουλία, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για το Δήμο Πτολεμαϊδας, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα αξιοποίησης των εκτάσεων της ΔΕΗ, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής, η οποία στο παρελθόν έχει ζητήσει την παραχώρηση εκτάσεων από τη ΔΕΗ για τη διοργάνωση αγώνων αυτοκινήτου.
Με δεδομένη, μάλιστα, την εμπειρία της αδελφοποιημένης πόλης Μοστ της Τσεχίας, που διαθέτει πίστα αγώνων σε εκτάσεις ανενεργών ορυχείων, προτείνεται να διερευνηθεί σοβαρά η βιωσιμότητα και η πολιτιστική ωφελιμότητα του έργου, ενώ αναμένονται οι προτάσεις των όποιων επενδυτών.Πρόσφατα, μάλιστα, ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης (φωτό) συναντήθηκε με τον έλληνα οδηγό αγώνων ταχύτητας Χρίστο Γιαννόπουλο και τον οργανωτή αγώνων Κουρτ Περό και συζήτησαν για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: