Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Το Σεπτέμβριο του 2008 θα είναι έτοιμο το Μουσικό Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας, οι εργασίες του οποίου προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς. Η κατασκευή του Μουσικού Σχολείου (Γυμνασίου και Λυκείου) θα λύσει μια για πάντα το πρόβλημα χώρου που υπήρχε μέχρι σήμερα και θα επιτρέψει σε όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν ταλέντο και αγάπη για τη μουσική απερίσπαστα να αναζητήσουν και να βρουν πιο εύκολα τη μουσική διαδρομή τους.
Την πορεία των εργασιών είδε από κοντά ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ενώ είχε συνάντηση με τον ανάδοχο του έργου (Δημιουργική), από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά. Ο κ. Τσιούμαρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους εντατικούς ρυθμούς με τους οποίους προχωράει το έργο, υπογραμμίζοντας τη σημασία του και τη διέξοδο που θα δώσει στο πρόβλημα στέγης, που υπήρχε μέχρι σήμερα.
Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαϊδας περιλαμβάνει εννιά αίθουσες διδασκαλίας μαθημάτων, δεκατρείς αίθουσες διδασκαλίας ατομικών μαθημάτων, χώρους διοίκησης, βοηθητικούς χώρους, βιβλιοθήκη- αναγνωστήριο, αίθουσα συναυλιών, σκηνή-παρασκήνια-αποθήκη, χώρο σίτισης, κυλικείο, χώρους άθλησης, ειδικούς εκπαιδευτικούς χώρους και ένα μεγάλο αύλειο χώρο με γήπεδα μπάσκετ-βόλει και πάρκινγκ. Το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου χωρητικότητας 400 ατόμων μαζί με την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και τις υπάρχουσες των ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων αναβαθμίζουν την πόλη και της δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα στη διοργάνωση συνεδριακών εκδηλώσεων.
Το νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου εκτός από μια σημαντική πολιτιστική υποδομή θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναμόρφωση της εισόδου της πόλης, καθώς θα είναι το πρώτο στη σειρά από των κτιρίων, ακολουθούμενο από το Δικαστικό Μέγαρο, την κατεδάφιση του σταδίου και την κατασκευή του νέου Δημαρχείου, που μαζί με το Πολύκεντρο θα συμβάλλουν μελλοντικά στην αρχιτεκτονική σημειολογία της πόλης.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.862.486€ και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: