Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δήμου Πτολεμαϊδας και της αναδόχου εταιρείας «Elecnet Α.Ε.» η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (Μη.Δ.Ο.Ι.) στην περιοχή της πόλης της Πτολεμαϊδας. Η ανάθεση έγινε μετά από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 820.600€.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης κατά την υπογραφή της σύμβασης τόνισε ότι « ο Δήμος Πτολεμαϊδας δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ευρυζωνικότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από τα έργα εκατομμυρίων ευρώ που δημοπράτησε μέχρι σήμερα, αλλά και την επιλογή του ως Δήμου που πιλοτικά θα εφαρμόσει προγράμματα ευρυζωνικότητας στη χώρα» και συνέχισε λέγοντας ότι «παρά το γεγονός ότι ξεκινήσαμε τελευταίοι τις διαδικασίες, με διαφάνεια καταφέραμε να ολοκληρώσουμε από τους πρώτους δήμους σε επίπεδο περιφέρειας το διαγωνισμό».
Το έργο είναι ενταγμένο στην ευρύτερη δράση «Ανάπτυξη Συμπληρωματικών Ευρυζωνικών Υποδομών (Κατασκευή Μητροπολιτικών Ευρωζωνικών δικτύων Οπτικών Ινών) σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας στο πλαίσιο της κατηγορίας της πράξης 2 «Ανάπτυξη /Υλοποίηση ευρυζωνικών δικτύων τοπικής πρόσβασης του μέτρου 4.2 «Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας του Γ’ ΚΠΣ.
Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και ορθή λειτουργία υπογείων υποδομών δικτύων οπτικών ινών, ενεργού τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σύνδεσης στο δίκτυο και εξοπλισμού ασύρματης δικτύωσης και πρόσβασης.
Τα οφέλη που θα προκύψουν από το έργο θα είναι πολλαπλά, καθώς η ανάπτυξη του δικτύου θα διευκολύνει την απελευθέρωση της αγοράς, θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής, μέσω της εξασφάλισης με ηλεκτρονικό τρόπο, ικανοποιητικού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και εμπορικών εφαρμογών. Επιπλέον, θα αναβαθμιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ υπάρχει και η προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Κατάλληλη δικτυακή υποδομή μπορεί, επίσης, να υποστηρίξει την εποπτεία-προστασία από τις φυσικές καταστροφές και να ενισχύσει άλλες εφαρμογές για την προστασία του περιβάλλοντος.
Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχύτατα η «ευρυζωνική κουλτούρα» και οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές τοπικής πρόσβασης, με αποτέλεσμα την αύξηση στη ζήτηση ευρυζωνικών υπηρεσιών στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, αλλά και των οικιακών χρηστών και ο Δήμος Πτολεμαϊδας είναι αποφασισμένος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι των νέων τεχνολογιών.Γνωρίζουμε, επίσης, ότι ο Δήμος Πτολεμαϊδας και ο Δήμος Φλώρινας έχουν υπογράψει ήδη μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη από κοινού των ευρυζωνικών τους δικτύων, καθώς το ίδιο έργο κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή και στη Φλώρινα, επισημαίνοντας ότι αυτή η συνεργασία είναι ανοιχτή και για τους υπόλοιπους γειτονικούς δήμους, γνωρίζοντας πως αυξάνοντας το μέγεθος του δικτύου αυξάνεται αντίστοιχα και η παροχή υπηρεσίας προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: