Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Ήρθε η ώρα της Κάτω Πτολεμαϊδας

Με έμφαση στην αναβάθμιση της καθημερινότητας της ζωής των πολιτών της Πτολεμαϊδας, ο Δήμος Πτολεμαϊδας συνεχίζει το πρόγραμμα παρεμβάσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό σε ολόκληρη την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.
Ήρθε, πλέον, η ώρα της Κάτω Πτολεμαϊδας, η οποία περιλαμβάνει αναπλάσεις οδών, εξωραϊσμό των πάρκων, πεζοδρομήσεις, διαμορφώσεις χώρων και νέες κοινωνικές υποδομές.
Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή πρόκειται να προχωρήσει σε ανάπλαση των οδών:
· Ανανία Νικολαϊδη,
· Επιβατών,
· Βορείου Ηπείρου,
· Ιωάννη Χρηστίδη- Θεμιστοκλέους,
· Παυλίδη Αδαμοπούλου- Οικοτροφείου,
· Μον. Γουμεράς,
· Καραζάνου,
· Μανουηλάντων,
· Λασσάνη
· και Ελευθερίας.
Οι παρεμβάσεις στις οδούς περιλαμβάνουν τη δημιουργία φωτιστικών σημείων, τη φύτευση δένδρων και την αναδιοργάνωση των θέσεων στάθμευσης, που θα αναβαθμίσουν την όψη του κέντρου της πόλης. H ανάπλαση θα συμβάλλει στην αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής της Κάτω Πτολεμαϊδας.
Παρεμβάσεις θα γίνουν, όμως, και στις διασταυρώσεις
· Κύπρου- Αργυρουπόλεως,
· Επιβατών- Αργυρουπόλεως,
· Χρηστίδου- Αργυρουπόλεως,
· Βάρδα- Σουμελάς,
· Σμύρνης- Ορφέως,
· Δωδεκανήσου- Οικοτροφείου
Η δημοτική αρχή θα προχωρήσει, επίσης, σε διαμορφώσεις χώρων σε σχολεία (3ο και 7ο), αλλά και το χώρο του Ο.Σ.Ε., όπου προτείνεται συνεργασία για τη δημιουργία μουσείου Σιδηροδρόμων, ώστε αφενός μεν ο χώρος να αναδειχθεί και αφετέρου να σταματήσει να αποτελεί στέκι ναρκομανών.
Σημαντικό είναι, επίσης, ότι θα γίνουν σημαντικές κοινωνικές υποδομές. Ο Δήμος Πτολεμαϊδας δουλεύει προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής αξιοποίησης των πόρων του προγράμματος για να αλλάξει η εικόνα της περιοχής και να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη των οικονομικών δραστηριοτήτων. Στο πρόγραμμα θα υπάρξουν ευεργετικές δράσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, κατάρτιση και προώθηση της απασχόλησης.Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας σύντομα θα προγραμματίσει συναντήσεις με τους κατοίκους της περιοχής, ώστε να ακούσει τις απόψεις τους και να προχωρήσει από κοινού σε αυτές τις σημαντικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: