Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΜΟΣΤ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Το Δήμο Πτολεμαϊδας επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία από την περιφέρεια Most της Τσεχίας, στο πλαίσιο της ανταλλαγής εμπειριών για θέματα λιγνίτη.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Πτολεμαϊδας συνεχίζει τις στενές σχέσεις με την αδελφοποιημένη πόλη Most, την οποία πριν από λίγο καιρό επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης και όπου πραγματοποίησε ιδιαίτερα εποικοδομητικές συναντήσεις.
Τα μέλη της τσεχικής αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι ορυχείων κ.α. έμειναν κατενθουσιασμένοι από την υποδοχή, που τους επιφύλαξαν ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ στην υποδοχή παρευρέθηκε και ο πρώην Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μαυρομάτης, επί θητείας του οποίου πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση των δύο Δήμων.
Συζητήθηκαν και από τις δύο πλευρές ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των ορυχείων, την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα χρήσιμες ήταν οι πληροφορίες για την διαμόρφωση των χώρων όπου λειτουργούν ορυχεία και μονάδες εξόρυξης λιγνίτη, καθώς οι Τσέχοι προχωρούν στην κατασκευή τεχνητών λιμνών και θερέτρων για την τουριστική αξιοποίηση των περιοχών, αποφεύγοντας τις εγκαταστάσεις των οικισμών που βρίσκονται γύρω από τις μονάδες της ΔΕΗ.Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης από τις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν με την τσεχική αντιπροσωπεία και κυρίως από την κοινή απόφαση να συνεχιστεί η συνεργασία και μετά τη λήξη του Προγράμματος Reregions.

Δεν υπάρχουν σχόλια: