Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΟΥΛΟΥ

Ένα έργο που θα αλλάξει την όψη του ποταμού Σουλού και θα δώσει επιπλέον χώρους αναψυχής στην πόλη της Πτολεμαϊδας έχει ξεκινήσει. Η σύμβαση ανάπλασης του ποταμού Σουλού υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη και της αναδόχου εταιρείας Ανέγερση ΑΤΕΕ και τους μηχανικούς κ. Σάββα Μπαξεβάνογλου και Ηλία Ποιμενίδη. Η αξιοποίηση και η διαμόρφωση της περιμετρικής τάφρου της Πτολεμαϊδας και του ποταμού Σουλού εντάσσεται στα πλαίσια του 3ου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας και έχει συνολικό προϋπολογισμό 633.750 Ευρώ, η μελέτη των επόμενων φάσεων που επεκτείνονται κατά μήκος του ποταμού Άρδασσα Σουλού και Περδίκκα ως το φράγμα του Περδίκκα και κλείνουν το πράσινο-γαλάζιο δακτύλιο της πόλης μας.
Η περιοχή, που αναμορφώνεται, αποτελεί συνέχεια του ήδη διαμορφωμένου αρχικού τμήματος της τάφρου και συνδετήριο κρίκο της τάφρου με τον ποταμό Σουλού. Ακολουθώντας την ίδια λογική του πρώτου περιπατητικού διαδρόμου θα δημιουργηθούν στα δύο επίπεδα του αναχώματος ένα περιπατητικός διάδρομος και ένας ποδηλατόδρομος συνολικού μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων. Ο περιπατητικός διάδρομος θα κατασκευαστεί στο υψηλότερο επίπεδο του αναχώματος και θα έχει σε αρκετά σημεία χώρους στάσης και ξεκούρασης, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους περιπατητές να ξεκουραστούν και να συνεχίσουν με ηρεμία τον περίπατό τους μέχρι τον Σουλού, όπου η βλάστηση είναι ψηλή και πυκνή. Ο πεζόδρομος σε πέντε σημεία θα έρχεται σε επαφή με τον ποδηλατόδρομο, όπου θα υπάρχει παράπλευρη διέλευση πεζών και ποδηλάτων. Ανά 100 περίπου μέτρα θα κατασκευαστούν συνολικά εννέα καθιστικά, ενώ και στον ποδηλατόδρομο θα δημιουργηθούν επτά χώροι στάσης. Ο κάτω διάδρομος θα δίνει τη δυνατότητα σε ιππείς να ακολουθούν την ίδια διαδρομή δίχως να εμποδίζει η μια χρήση την άλλη.
Η προτεινόμενη μελέτη περιλαμβάνει τη φύτευση μεγάλων δένδρων, ενώ θα γίνεται εναλλαγή των ειδών και ιδαίτερη φύτευση στο χώρο των καθιστικών. Πρόβλεψη υπάρχει επίσης για φωτιστικά, τα οποία θα ομορφύνουν το χώρο.
Η αξιοποίηση της περιμετρικής τάφρου του ποταμού Σουλού θα δώσει ανάσα στην Πτολεμαϊδα και θα αποτελέσει χώρο εκτόνωσης και εκδρομής για τους κατοίκους της, αναβιώνοντας ρομαντικές στιγμές του παρελθόντος, τότε που όλη η πόλη και τα περίχωρα ζούσαν εκεί τις όμορφες στιγμές των εκδρομών και των οικογενειακών συγκεντρώσεων. Η παράδοση του έργου αυτού κάνει πράξη μια ακόμη προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Πτολεμαϊδας και επιβεβαιώνει το πραγματικό ενδιαφέρον για την ποιότητα ζωής στην περιοχή.Το συνολικό εγχείρημα εντάσσεται στην πρόθεση του Δήμου Πτολεμαϊδας να δώσει άμεσα χώρους αναψυχής και ξεκούρασης ενόψει και της μελλοντικής λειτουργίας της πόλης ως κέντρου βιομηχανικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: