Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΔΙΚΚΑ


Στο τελικό στάδιο κατασκευής βρίσκεται ο νέος τροφοδοτικός αγωγός ύδρευσης του δ.δ. Περδίκκα του δήμου Πτολεμαΐδας που θα συνδέσει το υφιστάμενο (εσωτερικό) δίκτυο του οικισμού με την κεντρική δεξαμενή της ΔΕΥΑΠ εξασφαλίζοντας ποσοτική επάρκεια και κυρίως ποιοτικό πόσιμο νερό στο μεγαλύτερο πληθυσμιακά δημοτικό διαμέρισμα του δήμου. Το έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΠΕΡΔΙΚΚΑ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – Α’ ΦΑΣΗΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΠΕΡΔΙΚΚΑ» είναι προϋπολογισμού 250.000 Ευρώ, δημοπρατήθηκε στις 24 Ιουλίου (του τρέχοντος έτους). Η υπογραφή της Εργολαβικής Σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου Στέφανο Λαζακίδη έγινε στις 05-09-2007 με το τελικό ποσό 161.021,50 Ευρώ με έκπτωση 34,28%. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Σκοπός του έργου είναι να τροφοδοτηθεί το Δ.Δ. του Περδίκκα από την κεντρική δεξαμενή της Πτολεμαΐδας με τελικό αποτέλεσμα να τροφοδοτείται στo εξής ο οικισμός με άριστο ποιοτικά και μέγιστη ποσότητα πόσιμο νερό.
Απώτερη στόχευση της ΔΕΥΑΠ είναι να τροφοδοτήσει με πόσιμο νερό όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου από την κεντρική δεξαμενή της πόλης, αποφεύγοντας έτσι τις διάσπαρτες γεωτρήσεις σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Ενόψει μάλιστα και της λειτουργίας των διυλιστηρίων, το παρεχόμενο νερό θα είναι αρίστης ποιότητας ελεγχόμενο από οποιαδήποτε μικροβιολογική και χημική κατάσταση απαλλαγμένο από κάθε ίχνος αιωρούμενων στερεών σωματιδίων. Το έργο κατασκευής του αγωγού βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του μήνα (Νοεμβρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: