Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

45 ΝΕΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σαράντα πέντε νέοι κάδοι απορριμμάτων τοποθετήθηκαν στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας και αποκομιδής των σκουπιδιών. Οι κάδοι αυτοί έρχονται να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ήδη αλλαχθεί σε πρώτη φάση. Οι κάδοι είναι αλουμινίου και αντικαθιστούν τους πλαστικούς, οι οποίοι ήταν λιγότερο ανθεκτικοί. Οι παλαιότεροι κάδοι μεταφέρθηκαν περιφερειακά της πόλης και στα δημοτικά διαμερίσματα.
Στόχος του Δήμου Πτολεμαϊδας είναι η συνεχής βελτίωση του συστήματος αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε τόσο το κέντρο της πόλης, που επιβαρύνεται περισσότερο, όσο και οι υπόλοιπες περιοχές και τα δημοτικά διαμερίσματα να απελευθερωθούν από τα σκουπίδια.Μια τέτοια προσπάθεια, όμως, χρειάζεται και τη ενεργό συμμετοχή των ίδιων των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει σταδιακά να μπουν σε μια νέα φιλοσοφία διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων, να μην πετούν τα σκουπίδια τους εκτός των κάδων και φυσικά να μην τους καταστρέφουν. Φαινόμενα καταστροφής των κάδων, όπως αυτό που παρατηρείται στη φωτογραφία, είναι απαράδεκτα και δείχνουν χαμηλό επίπεδο κοινωνικής ευαισθησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: