Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Συνεχίζεται, δυστυχώς, η συστηματική παραπληροφόρηση και η μονόπλευρη απεικόνιση της Πτολεμαϊδας ως «μαύρης» πρωτεύουσας του λιγνίτη απο την εφημερίδα «Καθημερινή», ενώ οι διαρκείς πρωτιές της Πτολεμαϊδας και τα τεράστια βήματα που γίνονται σε περιβαλλοντικά ζητήματα, δεν αναφέρονται πουθενά, προκαλώντας την αγανάκτηση και την οργή όλων των πολιτών και της δημοτικής αρχής.
Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, οι συντάκτες της εφημερίδας «Καθημερινή» έδωσαν στο ρεπορτάζ τους τίτλο «Περιβαλλοντικά διλήμματα στην Πτολεμαϊδα» (Καθημερινή, 28/10/2007), χρέωσαν ότι συμβαίνει σε όμορους δήμους στην Πτολεμαϊδα και εν τέλει αρκέστηκαν σε ένα «εύκολο» ρεπορτάζ, στο οποίο τίθεται το γνωστό δίλημμα λιγνίτης ή περιβάλλον.
Η ακρίβεια, ωστόσο, του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ απαιτεί να μην «χρεώνονται» τα προβλήματα όλων των όμορων περιοχών στην Πτολεμαϊδα, ούτε να «χρεώνονται» εικόνες που προέρχονται από άλλες περιοχές στην Πτολεμαϊδα. Δεν είναι δυνατόν σε μια περιοχή 250.000 στρεμμάτων εξορυκτικής δραστηριότητας, όπου η Πτολεμαϊδα κατέχει τη βορειότερη θέση, όλα τα σχετικά ρεπορτάζ να έχουν τον τίτλο «Ρύπανση στην Πτολεμαϊδα».
Συμμεριζόμαστε την ανάγκη των αδηφάγων τηλεοπτικών μέσων για ανάδειξη των προβλημάτων και κατανοούμε τον τρόπο λειτουργίας ενός μέσου, ο οποίος απαιτεί εντυπωσιακούς τίτλους. Δεν υπάρχει, όμως, κανένας που να επιθυμεί περισσότερο μια ελεύθερη από ρύπανση Πτολεμαϊδα περισσότερο από τους ίδιους τους κατοίκους της.
Επιπλέον, για λόγους ισομερούς ενημέρωσης απαιτούμε πλέον να δίνεται και στη δημοτική αρχή ο ίδιος χώρος που δίνεται και στους υπόλοιπους για να εκφράσουν τη θέση τους, ώστε να τεθούν τα ζητήματα επί μιας σωστής βάσης, η οποία δεν θα αδικεί την ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας και λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
Επιτέλους, δεν είναι δυνατόν να ζητούν την άποψη του Δημάρχου Πτολεμαϊδας, να τους παρουσιάζονται λεπτομερέστατα όλα τα ζητήματα και στο τέλος να μην γράφεται στο ρεπορτάζ τίποτα απο αυτά.Η δημοτική αρχή δεν φιλοδοξεί να γίνει αρχισυντάκτης, απαιτεί, όμως, το σεβασμό και την τήρηση της αρχής της αντικειμενικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: