Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Μεταφορά εμποροπανήγυρης στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Φούφα

H μεταφορά της εμποροπανήγυρης στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Φούφα (όπου σήμερα στεγάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και η ΑΝΔΕΠ) είναι ένας από τους άμεσους στόχους της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Γρηγόρη Τσιούμαρη, οι λόγοι που οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση είναι κυρίως:
Η ασφάλεια των χρηστών που στον μέχρι σήμερα χώρο υπήρξε ανεπαρκής μέχρι και επικίνδυνη, αφού η πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων, ασθενοφόρων και άμεσης δράσης στο συνωστισμένο κοινό μάλλον εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους παρά την αναμενόμενη βοήθεια.
Η αναβάθμιση του χώρου με στόχο την προσέλευση ακόμη περισσότερων εκθετών και επισκεπτών σε κατάλληλο και ευρύχωρο περιβάλλον και πλήρη παροχή σε υποδομές στάθμευσης και υγιεινής.
Το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2008 και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Πτολεμαϊδας, προκειμένου να οριοθετηθεί ο χώρος της εμποροπανήγυρης.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν μια σειρά έργων υποδομής, όπως επέκταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, WC, ασφαλτοστρώσεις, μόνιμη εγκατάσταση εκθεσιακών stand (περιπτέρων), περίφραξη χώρου και φύλαξή του. Παράλληλα, με τα έργα υποδομής θα διαμορφωθεί ένα μεγάλο μέρος του πρώην στρατοπέδου σε χώρο στάθμευσης Ι.Χ. για τους επισκέπτες.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα 100.000€ και στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Πέρα, λοιπόν, της εμποροπανήγυρης στο συγκεκριμένο εκθεσιακό χώρο αναμένεται να φιλοξενηθούν πολλές κλαδικές τοπικές και πανελλαδικές εκθέσεις, οι οποίες θα δώσουν ζωή αλλά και μεγαλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα κυρίως στις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς θα μπορούν –κατά διαστήματα- να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να προχωρήσουν σε επαγγελματικές συνεργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: