Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Έντονο εξακολουθεί να είναι το ενδιαφέρον εταιριών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό για να επενδύσουν επιχειρηματικά στο Βιομηχανικό Πάρκο Πτολεμα

Έντονο εξακολουθεί να είναι το ενδιαφέρον εταιριών από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό για να επενδύσουν επιχειρηματικά στο Βιομηχανικό Πάρκο Πτολεμαΐδας (ΒΙΟΠΑΠ).
Πρόσφατα τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας κ. Γρηγόρη Τσιούμαρη συνάντησαν για άλλη μια φορά ο Διευθυντής της Ένωσης Επιχειρηματιών Σαξονίας Rudiger Lorch και ο Διευθυντής του Κέντρου Κρατικών Προγραμμάτων στη Δρέσλη Dr Jurgen Frans, οι οποίοι και ενημερώθηκαν εκτενώς για την πορεία των εργασιών στο ΒΙΟΠΑ.
Η συνάντηση κρίθηκε και από τις δύο πλευρές εποικοδομητική, καθώς πάρθηκαν αποφάσεις και συζητήθηκε η έναρξη συνεργασιών και ανταλλαγής εμπειριών.
Συγκεκριμένα:
o Επιβεβαιώθηκε από τους Γερμανούς εταίρους το ενδιαφέρον δύο γερμανικών εταιριών για άμεση δραστηριοποίηση τους στο ΒΙΟΠΑ, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και η προσέλευση και άλλων επιχειρήσεων από τη Γερμανία.
o Εκφράστηκε το ενδιαφέρον για τη δημιουργία Κέντρου Προσέλευσης γερμανικών εταιριών με τη στήριξη της Ένωσης Επιχειρηματιών Σαξονίας στο ΒΙΟΠΑ και η ενδεχόμενη συνεργασία με την θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων που θα γίνει στο Βιομηχανικό Πάρκο.
o Ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας για τις εξελίξεις στην ελληνική ενεργειακή πολιτική και για το μέλλον του λιγνίτη και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
o Συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας τού υπό ίδρυση Κέντρου Ενέργειας στην Πτολεμαΐδα με το υπό ίδρυση Κέντρο Ενεργειακών Εφαρμογών στην Λειψία.
o Αποφασίστηκε η έναρξη διαδικασίας συνεργασίας και αδελφοποίησης του Δήμου Πτολεμαΐδας με τους ενεργειακούς Δήμους της Σαξονίας όπως το Δήμο Λειψίας και η έναρξη ανταλλαγής εμπειριών των ενεργειακών περιοχών της Εορδαίας, της Νότιας Σαξονίας και Βόρειας Τσεχίας που εκμεταλλεύονται το λιγνίτη και αντιμετωπίζουν όλες τις συνέπειες αυτής της δραστηριότητας
o Σύντομα ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας θα επισκεφθεί τη Σαξονία προσκεκλημένος του Δημάρχου Λειψίας όπου και θα κάνουν επί τόπου επισκέψεις σε αποκατάσταση περιοχές, θα εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασίας Βιομηχανικού Τουρισμού και ενεργειακών Κέντρων ενώ παράλληλα ο κ. Τσιούμαρης θα ενημερώσει γερμανικές επιχειρήσεις για τις δυνατότητες επενδύσεων τους στο ΒΙΟΠΑ και στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη συνεργασία που θα αφορά την κατάρτιση μηχανικών αποφοίτων ΑΕΙ, ώστε να είναι ικανοί να εργαστούν σε γερμανικές εταιρείες είτε στη Γερμανία είτε στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Πτολεμαΐδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα – που έχει ως στόχο να ενσωματωθεί στο INTEREG III- θα δώσει διέξοδο σε διπλωματούχους της περιοχής να εργαστούν σε εταιρείες στην Γερμανία, αλλά κυρίως να στελεχώσουν με εξειδικευμένο προσωπικό γερμανικές εταιρίες που θα ενεργοποιηθούν στην Ελλάδα και κυρίως στο Βιομηχανικό Πάρκο Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: