Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Ενέργειες του Δημάρχου Πτολεμαϊδας για την επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής θεραπείας του Μποδοσάκειου

Η επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου αποτελεί προτεραιότητα της κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής αυτή τη στιγμή και προς αυτή την κατεύθυνση η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να κινηθεί δραστικά, προκειμένου να πιέσει προς κάθε αρμόδια πλευρά.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης επανέρχεται με νέα επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο με την οποία ζητά άμεσα συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να βρεθεί λύση. Υπενθυμίζεται ότι στις 6/12/2006 ο κ. Τσιούμαρης είχε αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Υγείας με την οποία τον ενημέρωνε για το θέμα και ζητούσε την επίσπευση κατά το δυνατόν της διαδικασία διορισμού για την πλήρη κάλυψη τριών οργανικών θέσεων.
Ομόφωνα απόφαση για το θέμα έλαβε, εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαϊδας, ζητώντας την επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Η επιστολή του Δημάρχου Πτολεμαϊδας έχει ως εξής:

κ. Υπουργέ

Βρίσκομαι στην πολύ δυσάρεστη θέση να επανέλθω με νέα μου επιστολή, που στην ουσία αποτελεί επανάληψη των προηγούμενων αιτημάτων μας, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο 36528/6-12-06 έγγραφό μας το οποίο σας επισυνάπτουμε, σχετικά με τη λειτουργία της εντατικής μονάδας στο Νοσοκομείο της πόλης μας, το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Θεωρώ λοιπόν περιττό να αναφέρω όσα αναλυτικά σ’ αυτό διαλαμβάνονται έχω όμως υποχρέωση να σας ενημερώσω ότι από τη διακοπή της λειτουργίας της ΜΕΘ έχει δημιουργηθεί στην πόλη έντονο αίσθημα ανασφάλειας, διαμαρτυρίας και κοινωνική αναστάτωση των πολιτών, μαζικών κοινωνικών φορέων, συλλόγων, δημοτικών συμβουλίων όχι μόνο της πόλης, αλλά και όμορων Δήμων και Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Προσωπικά πιστεύω ότι η οριακή μέχρι σήμερα και πάρα πολλές φορές τελείως ελλιπής για ΜΕΘ στελέχωση συνετέλεσαν και συντελούν στο να μην είναι πραγματικά δυνατή η λειτουργία ΜΕΘ με όλες τις αρνητικές και σοβαρές για την υγεία των κατοίκων της Δ. Μακεδονίας συνέπειες.
Γνωρίζω κ. Υπουργέ την ευαισθησία σας και την αποφασιστική σας θέση να προκηρύξετε μεγάλο αριθμών νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ της Ελλάδας. Ελπίζω να δείξετε το ενδιαφέρον και την κοινωνική φροντίδα σας και για το Νοσοκομείο της πόλης μας, αφού το αίτημά μας για κάλυψη και των τριών (3) οργανικών θέσεων γιατρών, για άμεση πρόσληψη δύο (2) επικουρικών γιατρών (άρθρ. 11 παρ. 22 Ν 2889/04) και σύσταση δύο (2) επιπλέον οργανικών θέσεων ούτε ανεδαφικό είναι ούτε εξωπραγματικό και υπερβολικό είναι ούτε αίτημα πολυτελείας. Είναι αίτημά μας ουσιαστικό και εφικτό για σοβαρή και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των πολύ επιβαρημένων ασθενών της πόλης και της Δ. Μακεδονίας στις έξι (6) κλίνες ΜΕΘ του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ Νοσοκομείου, αφού μόνον η μονάδα αυτή υπάρχει για αντιμετώπιση τέτοιου είδους και βαρύτητας περιστατικών.
Θέλω να τονίσω, κ. Υπουργέ, ότι σε δεύτερη φάση και για την πλήρη στελέχωση της μονάδας απαιτείται αναγνώριση και σύσταση δύο (2) θέσεων ειδικευομένων.
Ύστερα από όσα σας προανέφερα παρακαλώ να ορίσετε κατεπειγόντως συνάντησή μας, ει δυνατόν την επόμενη εβδομάδα διαθέτοντας λίγο από το χρόνο σας σ’ αυτούς που ασταμάτητα πληρώνουν την ανάπτυξη της χώρας με αίμα και ιδρώτα και δικαιούνται, αναμφισβήτητα, μιας, αν μη τι άλλο, ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.
Ευελπιστώ στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας και πιστεύω ότι άμεσα θα παρέμβετε στην κατανομή των θέσεων, ώστε πλήρως να στελεχωθεί και να λειτουργήσει η ΜΕΘ του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ Νοσοκομείου.

Σας ευχαριστώ.



Ο Δήμαρχος


Γρηγόρης Τσιούμαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: