Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΟΜΟΦΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ομόφωνα ψηφίστηκε και έγινε αποδεκτό με μεγάλη ικανοποίηση από τους παρισταμένους -φορείς που δραστηριοποιούνται στο θέμα και οικογένειες εξαρτημένων- το αίτημα για τη δημιουργία και λειτουργία συμβουλευτικού σταθμού στην Πτολεμαΐδα, μετά από την εισήγηση του Δημάρχου Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας «έχοντας υπόψη την όξυνση του προβλήματος της κατάχρησης εξαρτησιογόνων ουσιών πανελλαδικά και σε παγκόσμιο επίπεδο, θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμη για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή η λειτουργία ενός συμβουλευτικού σταθμού του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), που θα προσφέρει ειδικές υπηρεσίες στους ίδιους τους χρήστες και στις οικογένειές τους».
Με δεδομένο ότι το ΚΕΘΕΑ για να εγκρίνει τη δημιουργία του συμβουλευτικού σταθμού χρειάζεται μόνο την παραχώρηση του χώρου, ο Δήμος Πτολεμαΐδας λειτούργησε άμεσα, εγκρίνοντας την παραχώρηση χώρου λειτουργίας, καθώς για όλα τα υπόλοιπα επιλαμβάνεται το ίδιο το ΚΕΘΕΑ. Μάλιστα, η λειτουργία του κέντρου στην Πτολεμαΐδα, η οποία θα εξυπηρετεί όλη τη Δυτική Μακεδονία, θα απαλλάξει τους χρήστες και τις οικογένειές τους από ένα δυσβάσταχτο κόστος, που συνεπάγεται το ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη ή τη Λάρισα για να παρακολουθήσει κανείς τις συνεδρίες.
Ο κ. Τσιούμαρης στάθηκε ειδικότερα στη δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού και όχι κέντρου απεξάρτησης στην πόλη, τονίζοντας πως ήδη η Επιτροπή Παραβατικότητας του Δήμου Πτολεμαΐδας, μετά και από εισήγηση της καθηγήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βάσως Αρτινοπούλου, έχει αποφασίσει τη δημιουργία ενός Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, ευελπιστώντας πως θα τύχει και της στήριξης της Περιφέρειας και του Γεν. Γραμματέα κ. Λεούδη, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και μια ακόμα δομή πρόληψης, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί ποια θα είναι αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: