Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ - ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Η 21η Μαρτίου, έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, ημέρα που και ημερολογιακά πλέον μπαίνουμε στην άνοιξη ημέρα την οποία επέλεξε ο Δήμος Πτολεμαΐδας για να προχωρήσει σε μια εκστρατεία δενδροφυτεύσεων και εξωραϊσμού στην περιοχή κοντά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της πόλης και στην τοποθεσία “ΚΟΥΡΙ”. Το τμήμα πρασίνου, η διεύθυνση περιβάλλοντος του δήμου, ο σύνδεσμος εφέδρων αξιωματικών Παράρτημα Πτολεμαΐδας, πολίτες και μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου (πρασίνου και καθαριότητας) κ. Χρύσανθου Ταϊρίδη μετέβησαν στο Κουρί για να τιμήσουν τη μέρα αυτή όπως της αξίζει, αναλαμβάνοντας ο καθένας δράση.
Με τα εργαλεία που διατέθηκαν στους παρευρισκόμενους εθελοντές, κλαδευτήρια, θαμνοκοπτικά μηχανήματα, σκούπες, σακούλες και βαρέλια για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων που αφήνουν πίσω τους κάποιοι ασυνείδητοι, αλλά και πολλά μικρά δέντρα φυτεύτηκαν κυρίως από τους μικρότερους μαθητές σε σημεία όπου είχε περάσει προηγουμένως το ειδικό μηχάνημα για τη διάνοιξη του εδάφους, ο χώρος άλλαξε μορφή και έδωσε πραγματικά την αίσθηση πως αν συνεχισθεί η προσπάθεια, η περιοχή θα αναδειχτεί όπως και της αξίζει άλλωστε.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο αντιδήμαρχος κ. Ταϊρίδης από τη συμμετοχή δασκάλων και μαθητών των σχολείων της πόλης που έδωσαν το παρών τους σ' αυτήν την εκστρατεία, όπως επίσης και άλλων φορέων και πολιτών, αναφέρθηκε στην ενέργεια αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα και τη συνεργασία όλων των αντιδημάρχων για να είναι επιτυχής, καθώς επίσης και των εργαζομένων στο Δήμο.
Ο κ. Ταϊρίδης, μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Γρηγόρη Τσιούμαρη χαρακτήρισε την 21η Μαρτίου μια ξεχωριστή ημέρα, λέγοντας πως ο Δήμος Πτολεμαΐδας κάθε χρόνο την τιμά με ανάλογες δράσεις, πέρα από τις εργασίες της καθημερινότητας και πως για φέτος αποφασίστηκε να γίνει ο εξωραϊσμός και οι δεντροφυτεύσεις στο “Κουρί”, μια τοποθεσία που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: