Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, αλλά και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης αποτελεί η απομάκρυνση των παλαιών οχημάτων.
Σύμφωνα με το Π.Δ. 116/ 5-3-2004, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα θα απομακρύνονται από τους δημοτικούς, δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους,. Ήδη, η Δημοτική Αστυνομία Πτολεμαΐδας με ενέργειές της προέβη στην απομάκρυνση 120 οχημάτων (από το 2006 έως σήμερα) από τους παραπάνω χώρους.
Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου οχήματος (βάση του Π.Δ. 116/2004) έχει ως εξής:
Ενημερώνεται για την ύπαρξη εγκαταλελειμμένου οχήματος η Δημοτική Αστυνομία.
Χαρακτηρίζεται ως εγκαταλελειμμένο ένα όχημα μετά την παρέλευση 90 ημερών από τη στιγμή που θα καταγραφεί από τη Δημοτική Αστυνομία.
Κατόπιν, γίνεται η επικόλληση αυτοκόλλητου, με τον οποίο δίνεται η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες εντός 45 ημερών να απομακρύνουν το όχημά τους σε δικό τους ιδιωτικό χώρο. υπάλληλοι του Δήμου, έπειτα από επόπτευση, καταγράφουν το όχημα και τοποθετείται σε αυτό αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης.
Εφ’ όσον δεν απομακρυνθεί περνά στην κατοχή του Δήμου και προωθείται για περαιτέρω επεξεργασία τεμαχισμού και καταστροφής.
Παράκληση όσοι από τους πολίτες επιθυμούν την απομάκρυνση παλαιών οχημάτων να απευθυνθούν στη Δημοτική Αστυνομία Πτολεμαΐδας, τηλεφωνώντας στο 24630 57604.

Δεν υπάρχουν σχόλια: