Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΙΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Και με υπουργική βούλα πλέον περνάει στην κυριότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) η έκταση των 60 στρεμμάτων του Αγροκηπίου (Σ.Γ.Ε.) στην είσοδο της πόλης, που προορίζεται για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πτολεμαΐδας.
Μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, παρουσία του βουλευτή Ν. Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη, η ευτυχής αυτή εξέλιξη έχει πλέον δρομολογηθεί και μπαίνει οριστικά σε φάση υλοποίησης αυτό το σημαντικό έργο.
Η μελέτη του Δικαστικού Μεγάρου ξεκίνησε και τυπικά, ενώ ήδη οι μηχανικοί της κατασκευαστικής εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική» έχουν παραλάβει τα τοπογραφικά σχέδια και τα σχετικά υπομνήματα με στόχο να τα επεξεργαστούν.
Η ανέγερση ενός σύγχρονου δικαστικού μεγάρου, απαίτηση της κοινωνίας και του Δήμου Πτολεμαΐδας, προσέκρουε πρόσκαιρα σε ένα άλλο νομικό εμπόδιο, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να κατασκευάσει το Δικαστικό κτίριο έπρεπε να του έχει παραχωρηθεί κατά κυριότητα (και όχι κατά χρήση) ο χώρος, ενώ το Υπουργείο Γεωργίας σύμφωνα με το Ν. 3147/2003 παραχωρεί μόνον κατά χρήση ακίνητα σε Ν.Π.Δ.Δ. και Δήμους.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του έβαλε ως προτεραιότητα στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου την ανέγερση ενός περικαλλούς και σύγχρονου δικαστικού μεγάρου.
Με συνεχείς προσπάθειες, συχνές επαφές με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΕΘΙΑΓΕ, όπου ανήκει ο χώρος, με επίπονες προσπάθειες τριών ετών, με επιχειρήματα για το δίκαιο αίτημα, με την υπ΄ αριθμ. 1895/2007 Απόφαση του Υπουργού ανακαλείται μερικώς η προηγούμενη απόφαση (3668/2004) και παραχωρείται δωρεάν κατα κυριότητα στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ η έκταση.
Εδώ πραγματικά ο Δήμος Πτολεμαϊδας πρωτοπόρησε πανελλαδικά και προκάλεσε, για πρώτη φορά στα χρονικά της Τ.Α., την τροποποίηση του Ν. 3147/2004 άρθρο 4, με την οποία το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης να μπορεί να παραχωρεί κατά κυριότητα εκτάσεις του σε άλλα Υπουργεία για κοινωφελείς σκοπούς.
Με τα έργα αυτά, Δικαστικό Μέγαρο, Μουσικό Σχολείο, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και την ανάπλαση των Αποθηκών και του αύλειου χώρου, κατεδάφιση κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου και κατασκευή του Νέου Δημαρχείου, θα γίνει μια μεγάλη παρέμβαση αισθητικής αναβάθμισης του χώρου, που σε συνδυασμό με το πάρκο των 100 στρεμμάτων και φυσικά τη νέα φωταγώγηση που ετοιμάζει ο Δήμος, θα αλλάξει ριζικά η εικόνα της εισόδου της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: