Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

«ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΝΑΜΕ… ΤΟΠΙΚΙΣΤΕΣ» ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ευοδώνονται πλέον κάθε χρόνο και περισσότερο οι προσπάθειες του Δημοτικής Αρχής Πτολεμαΐδας να προσφέρει ζωντανές παραδοσιακές εκδηλώσεις, που κρατούν στον τόπο μας τους δημότες και στηρίζουν τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της πόλης.
Έτσι λοιπόν με απόλυτη επιτυχία και πρωτοφανή λαϊκή συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι λαογραφικές- παραδοσιακές εκδηλώσεις του Δήμου Πτολεμαΐδας, που ξεκίνησαν από τις 29 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκαν την Καθαρή Δευτέρα στην πόλη και στα δημοτικά διαμερίσματα. Στο εορταστικό δωδεκαήμερο του Δήμου συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα κέντρα διασκέδασης της Πτολεμαΐδας, που έδωσαν τον δικό τους τόνο στις εκδηλώσεις της Πτολεμαΐδας, ενώ τα χαρακτηριστικά τους ήταν η αθρόα προσέλευση μικρών και μεγάλων, το γλέντι, η αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων, το τραγούδι, ο χορός και τα πλούσια εδέσματα.
Οι διοργανωτές πέτυχαν το στόχο τους να κρατήσουν «ζωντανή» την πόλη όλο το δωδεκαήμερο, συνθέτοντας ένα πλούσιο εορταστικό σκηνικό, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες.
Το εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου με «λαϊκό γλέντι» στον πεζόδρομο (οδού Πλαστήρα, στενό ΟΤΕ), όπου συμμετείχε πλήθος συμπολιτών μας με το θερμόμετρο του κεφιού να χτυπάει «κόκκινο», ενώ ακολούθησε την επόμενη ημέρα Σάββατο 1 Μαρτίου στον ίδιο χώρο «Disco Latin Party” με το συγκρότημα party’s, που ξεσήκωσε τη νεολαία.
Η Κυριακή 2 Μαρτίου ήταν αφιερωμένη στα μικρά παιδιά που κατέκλυσαν τον πεζόδρομο, χορεύοντας με τους φίλους τους, ενώ οι διοργανωτές τους επεφύλαξαν πολλές εκπλήξεις.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας τη σκυτάλη πήρε η Θρακική Εστία Εορδαίας, όπου στον φυσικό της χώρο «πλατεία Σ. Αρχιγένη» πραγματοποίησε παιδικό πάρτυ και αποκριάτικο γλέντι με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων από την ευρύτερη περιοχή. Αργά το βράδυ το στενό της οδού Πλαστήρα φιλοξένησε τα παραδοσιακά ακούσματα του Πόντου και ακολούθησε ένα «ποντιακό ξεφάντωμα» με τους γνωστούς καλλιτέχνες Θεόφιλο Σεχίδη και Κώστα Παναγιωτίδη.
Το αδιαχώρητο επικράτησε την Τετάρτη 5 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία, όπου ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Πτολεμαϊδας πραγματοποίησε συναυλία «Happening Μοτοσουβλάκι».
Στον ίδιο χώρο, την Πέμπτη 6 Μαρτίου, γύρω από τη μεγάλη φωτιά ο Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαϊδας, πλαισιωμένος από παραδοσιακή ορχήστρα αναβίωσε το αποκριάτικο θέμα της «κλαδαριάς», διασκεδάζοντας με σκωπτικά τραγούδια τον κόσμο.
Την Παρασκευή 7 Μαρτίου το στενό του ΟΤΕ έχει και πάλι την τιμητική του με το «λαϊκό πάρτυ» που στήθηκε από τα καταστήματα διασκέδασης με άφθονο κρασί και διάφορα ψητά, ενώ και την επόμενη μέρα Σάββατο 8 Μαρτίου το «τσαντίρι του στενού» έφαγε, χόρεψε και διασκέδασε μέχρι πρωϊας.
Το βράδι της ίδιας μέρας τη σκυτάλη πήρε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, ο οποίος πραγματοποίησε την καθιερωμένη αποκριάτικη εκδήλωσή του στην κατάμεστη «πλατεία Χατζηευστρατίου».
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων η Κυριακή 9 Μαρτίου, όπου κυριολεκτικά «βούλιαξε» το στενό από κόσμο, με πρωταγωνιστή το 6μελές πασίγνωστο συγκρότημα Banda Latinico, που παρέσυρε τα βήματα των χορευτών σε λάτιν ρυθμούς.
Τα μέλη του συγκροτήματος έμειναν ενθουσιασμένα από την αθρόα συμμετοχή του κόσμου και από την ζωντάνια της πόλη και ευχαρίστησαν επανειλημμένα και δημόσια το Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, ο οποίος ήταν παρών, όπως άλλωστε όλες τις ημέρες για την πρόσκληση, εκφράζοντας την επιθυμία να ξαναρθούν σύντομα.
Νωρίτερα, την ίδια μέρα τα μικρά παιδιά είχαν την τιμητική τους, καθώς ο Δήμος τους προσέφερε ένα υπέροχο θέαμα με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και κλόουν, διασκέδαση και χορό.


Η αυλαία του εορταστικού προγράμματος έπεσε την Καθαρά Δευτέρα με εκδηλώσεις για τα «κούλουμα», που πραγματοποιήθηκαν στα δημοτικά διαμερίσματα από τους πολιτιστικούς συλλόγους με χορούς, θεάματα και πλούσια νηστίσιμα εδέσματα.
Στο δ.δ. Ολυμπιάδας η Αερολέσχη Εορδαίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος προσέφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα με πτήσεις αερομοντέλων και την αναβίωση του εθίμου του πετάγματος χαρταετού, με την παραδοσιακή φασολάδα και τα νηστίσιμα, ενώ με τον παραδοσιακό τρόπο, βοηθούντος του καλού καιρού, γιορτάστηκαν τα κούλουμα στο δ.δ. Ασβεστόπετρας από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο, στο δ.δ. Δροσερού από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο, καθώς και στο δ.δ. Πενταβρύσου από τον τοπικό σύλλογο και τη συμμετοχή των κατοίκων.
Tο συντονισμό όλων των εκδηλώσεων είχε η Αντιδήμαρχος κ. Τάνια Βάνη και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Πτολεμαϊδας.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: