Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Για τη σχέση των κοινωνικών δογμάτων και των θρησκειών με τους νέους μίλησε ο ομότιμος καθηγητής Φίλιππος Γραμματικός στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

O ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Φίλιππος Γραμματικός ήταν ο ομιλητής το απόγευμα της Πέμπτης στο τακτικό ραντεβού του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου. Ο κ. Γραμματικός είναι ο πρώτος καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής, ο οποίος έγραψε βιβλίο για το θέμα, ενώ είναι επί δέκα χρόνια τώρα διευθυντής έκδοσης του περιοδικού «Ελληνική Πυρηνική Ιατρική» και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής.
Ο κ. Γραμματικός μίλησε με θέμα «πως αντιμετώπισαν τα κοινωνικά δόγματα και οι θρησκείες την πολιτικής τους στους νέους». Ο κ. Γραμματικός αναφέρθηκε στο σεβασμό τον οποίο δείχνει η αιγυπτιακή θρησκεία στους μεγαλύτερους, αλλά και στην αρχαιοελληνική θεώρηση για τον καθήκον του πατέρα να είναι παράδειγμα για τα παιδιά του, σύμφωνα με τον Πυθαγόρα. Ο κ. Γραμματικός έκανε αναφορά σε όλες τις θρησκείες από τον ιουδαϊσμό, μέχρι τον βουδισμό και τις θεωρίες του Κομφούκιου και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους νέους.
Ο κ. Γραμματικός τόνισε ότι «έχουμε κι εμείς οι γονείς το μερίδιό μας γιατί από μας προήλθαν οι ηγέτες που έσπειραν τη βία και την καταστροφή. Ακόμα ευθυνόμαστε για την απελπισία και την έλλειψη ιδανικών που βασανίζουν τα παιδιά μας. Το ξερίζωμα της φτώχειας και της αδικίας που είναι οι δύο κύριες αιτίες κάθε πολέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: