Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΕΞΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ

Την επί της αρχής βούλησή του, για την αγορά του οικοπέδου (με στοιχεία Ο.Τ. 408, εκτάσεως 1625 τ.μ.) που βρίσκεται εντός της πλατείας του οικισμού της Καρδιάς, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαΐδας μετά από εισήγηση του δημάρχου Γρηγόρη Τσιούμαρη.
Σύμφωνα με την εισήγηση ο Δήμος Πτολεμαΐδας προτίθεται να το απαλλοτριώσει, έναντι της προβλεπόμενης αμοιβής, προκειμένου να περιέλθει στην κατοχή του το εν λόγω οικόπεδο με στόχο την αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων του οικισμού.
Το υπ’ αριθμ. 5974 αγροτεμάχιο (οικόπεδο), ιδιοκτησίας των κληρονόμων του Δημητρίου Κούση θα αγοραστεί από το Δήμο Πτολεμαΐδας προκειμένου να γίνει η εφαρμογή του Ρυμοτομικού Σχεδίου της περιοχής Καρδιάς διευρύνοντας την υφιστάμενη πλατεία του οικισμού. Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υποδέχθηκαν με ικανοποίηση οι κάτοικοι τη Καρδιάς καθώς ήταν καθολικό αίτημα τόσο των δημοτών όσο και του Πολιτιστικού συλλόγου «ΗΜΕΡΑ».
Η διεύρυνση της πλατείας θα προσδώσει κύρος στο κέντρο του οικισμού με επιπλέον κοινόχρηστους χώρους αναψυχής και εκδηλώσεων ικανοποιώντας τις έντονες πολιτιστικές δραστηριότητες των κατοίκων της Καρδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: