Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Την έντονη ανησυχία του προς τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γεώργιο Παπαγεωργίου, για την δυσλειτουργία της Παιδιατρική Κλινικής του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, εκφράζει με επιστολή του ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Όπως είναι γνωστό η Παιδιατρική Κλινική του «Μποδοσάκειου» εξαιτίας της κανονικής άδειας του μοναδικού (μόνιμου) γιατρού Επιμελητή Β’, μην έχοντας την δυνατότητα εισαγωγής και νοσηλείας στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των υπηρεσιών υγείας των πολιτών της περιοχής και αναγκάζεται να στέλνει τα όποια περιστατικά σε άλλα κοντινά νοσοκομεία.
« Επειδή η λειτουργία παιδιατρικής κλινικής σ΄ ένα Νοσοκομείο, απευθύνεται στο πιο πολύτιμο και τρυφερό κομμάτι της κοινωνίας μας, το ΠΑΙΔΙ. Επειδή όπως αντιλαμβάνεσθε η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της πόλης μας λειτούργησε ουσιαστικά με έναν μόνο γιατρό από τον Απρίλιο του έτους 2007 και μάλιστα αξιοπρεπέστατα, καλύπτοντας όλες τις μέρες του μήνα τις ανάγκες των παιδιών, πράγμα άλλωστε που φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία του Νοσοκομείου (1050 περιστατικά με 2 γιατρούς, 970 περιστατικά με ένα γιατρό). Επειδή όσο καλή πρόθεση και διάθεση και να υπάρχει εκ μέρους του μοναδικού υπηρετούντος γιατρού, είναι φυσικό και φυσιολογικό να επέλθει κόπωση, φθορά και αδυναμία – ύστερα από τόσους μήνες συνεχούς παρουσίας, εφημερίας και εξυπηρέτησης της κλινικής και κατ΄ επέκταση των παιδιών μας, όλες τις ημέρες του μήνα» τονίζει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας ζητώντας την άμεση στελέχωση σε Ιατρούς της εν λόγω κλινικής προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα προς όφελος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Πτολεμαΐδας προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Πτολεμαΐδα: 26/3 /2008

ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: 10895
ΠΡΟΣ

Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύη
κ. Γ. Παπαγεωργίου
Αριστοτέλους 17
ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλέφωνο :2463-0/57600
Fax :2463-0/57650
www.ptolemaida.grE-mail : grts@otenet.gr


Κε Υπουργέ
Στην παιδιατρική κλινική του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ υπάρχουν τρεις (3) οργανικές θέσεις και συγκεκριμένα μία (1) θέση Δ/ντή και δύο (2) θέσεις επιμελητή Β.
Εξ αυτών των θέσεων μέχρι και τον Απρίλιο του 2007 ήταν καλυμμένες οι θέσεις του Δ/ντή και της μίας θέσης επιμελητή Β.
Μετά τον Απρίλιο του έτους 2007, λόγω ασθένειας της Δ/ντριας και τελικά παραίτησής της λόγω συνταξιοδότησης, παρέμεινε καλυμμένη στην κλινική, μόνον η θέση Επιμελητή Β.
Εκ μέρους του Νοσοκομείου κινήθηκε η διαδικασία προκήρυξης της κενής θέσης Επιμελητή Β, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και εκκρεμεί στο Υπουργείο από τον Δεκέμβρη του έτους 2007 η έγκριση πρόσληψης.
Ομοίως από το Νοσοκομείο κινήθηκε η διαδικασία προκήρυξης της κενής θέσης Δ/ντή, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και εκκρεμεί από τον Ιούλιο του 2007 η έγκριση πρόσληψης της θέσης του Δ/ντη (μοναδική αίτηση).
Επειδή η λειτουργία παιδιατρικής κλινικής σ΄ ένα Νοσοκομείο, απευθύνεται στο πιο πολύτιμο και τρυφερό κομμάτι της κοινωνίας μας, το ΠΑΙΔΙ.
Επειδή όπως αντιλαμβάνεσθε η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της πόλης μας λειτούργησε ουσιαστικά με έναν μόνο γιατρό από τον Απρίλιο του έτους 2007 και μάλιστα αξιοπρεπέστατα, καλύπτοντας όλες τις μέρες του μήνα τις ανάγκες των παιδιών, πράγμα άλλωστε που φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία του Νοσοκομείου (1050 περιστατικά με 2 γιατρούς, 970 περιστατικά με ένα γιατρό).
Επειδή όσο καλή πρόθεση και διάθεση και να υπάρχει εκ μέρους του μοναδικού υπηρετούντος γιατρού, είναι φυσικό και φυσιολογικό να επέλθει κόπωση, φθορά και αδυναμία – ύστερα από τόσους μήνες συνεχούς παρουσίας, εφημερίας και εξυπηρέτησης της κλινικής και κατ΄ επέκταση των παιδιών μας, όλες τις ημέρες του μήνα.
Επειδή θεωρούμε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και ενδεχομένως να διογκωθεί, είναι δυνατόν να λυθεί εντός των προσεχών ημερών με την προώθηση με δική σας εντολή των προσλήψεων που εκκρεμούν στο Υπουργείο.
Παρακαλώ θερμά, άμεσα να προωθηθεί και να αποσταλεί η απόφαση έγκρισής σας, ώστε να καλυφθούν οι υφιστάμενες σήμερα κενές θέσεις και να λειτουργήσει η κλινική απρόσκοπτα.
Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας που άλλωστε έμπρακτα μας αποδείξατε και με την περίπτωση της ΜΕΘ και με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε και πάλι στο αίτημά μας.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Κοινοποίηση :
Σύμβουλο Υφυπουργού
κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου




Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας



Γρηγόρης Τσιούμαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: