Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Ενημερωτική συνάντηση σε συνεννόηση με το τοπικό συμβούλιο Μαυροπηγής στο Πνευματικό Κέντρο του δημοτικού διαμερίσματος για το θέμα των μετεγκαταστάσεων είχε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης το περασμένο Σάββατο.
Ο κ. Τσιούμαρης ενημέρωσε τους κατοίκους της Μαυροπηγής για τις προοπτικές της μετεγκατάστασης, αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσει ο Δήμος Πτολεμαΐδας, ιδιαιτέρως δε με την προοπτική της διεύρυνσής του. «Δικαιώθηκαν οι αγώνες που ξεκινήσαμε πριν 8 χρόνια, όταν ήμασταν υπέρμαχοι της απόρριψης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων» και σήμερα μπορούμε να συζητάμε για το θέμα της μετεγκατάστασης.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας τόνισε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ενημερωτικές συναντήσεις για το θέμα, ενώ συμπλήρωσε ότι «οι όποιες επαφές και ενέργειες θα πρέπει να γίνονται μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης». Εξέφρασε την άποψη ότι η μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής θα πρέπει να γίνει εντός των ορίων του διευρυμένου Δήμου Εορδαίας, ενόψει της β’ φάσης Καποδίστρια, ενώ ο σχεδιασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει και την Ποντοκώμη, για να μην υπάρξει το προηγούμενο του Κλείτου, η νέα θέση του οποίου αποτελεί «μια κουκκίδα σε ένα ξένο γεωγραφικά χώρο». «Πρέπει να δούμε την οντότητα της Εορδαίας διοικητικά, πολιτικά, θρησκευτικά, και κοινωνικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιούμαρης. Όσο δε αφορά στο Δήμο Πτολεμαϊδας ο κ. Τσιούμαρης υπενθύμισε πως υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαϊδας από τον Ιανουάριο του 2002 για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής και του Πτελεώνα, πλησίον του νέου οικισμού Κομάνου, τόπος που ο Δήμαρχος χαρακτήρισε «φιλέτο» της περιοχής, ενώ παράλληλα πρότεινε για πρώτη φορά έκταση πίσω από τη βόρεια πλευρά της Μαυροπηγής που ξεκινάει από τον καινούργιο αυτοκινητόδρομο και φθάνει μέχρι τις εργατικές κατοικίες της Ασβεστόπετρας.
Ο κ. Τσιούμαρης έθεσε, επίσης, το θέμα της προοπτικής εργασίας και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή του Δήμου Πτολεμαΐδας και τόνισε «γίνεται μια κοσμογονία στο Δήμο Πτολεμαΐδας, που θα δώσει περίπου 2.500 νέες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον (θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων, δραστηριότητες ΒΙΟ,ΠΑ., Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο, μονάδα συμπαραγωγής, φράγμα Περδίκκα, Τ/Θ, θερμοκηπιακή ζώνη κλπ.). Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας συμπλήρωσε «για τη μεταλιγνιτική περίοδο υπάρχουν εναλλακτικές για να βρουν τα παιδιά όλων μια θέση εργασίας», ενώ τόνισε ότι η περιοχή διαθέτει υποδομές υγείας και περίθαλψης, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, που θα φιλοξενήσει και τις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποδομές πολιτισμού (Μουσείο), ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του περιβάλλοντος, για το οποίο γίνεται προπαγάνδα εναντίον της Πτολεμαϊδας, την ώρα που υπάρχουν εμπεριστατωμένες μελέτες, που απεικονίζουν με ακρίβεια την κατάσταση και διαψεύδουν τις τερατολογίες.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει η υπόθεση της Μαυροπηγής να μπει σε περιπέτειες, όπως συνέβη με τον Κόμανο, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται καθόλου ο Δήμος Πτολεμαϊδας, ο οποίος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε από την ώρα που θα ανακοινωθούν οι μετεγκαταστάσεις να προχωρήσουν όλα απρόσκοπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: